FANDOM

7,551 Pages

This Forum has been archived

Visit the new Forums
Forum Top Ten Mysteries



The Dragon Ball Universe has many unanswered mystery's in it. Write your top ten unanswered questions about anything in the Dragon Ball Universe. They won't be answered since nobody knows the true answer to them but it would be cool to see all the random things we can think of.

SuperTiencha's Picks

  1. Even after failing several times and constantly being tortured, why do Shu and Mai still work for Pilaf? Answer: Because they're idiots. Seriously, krillin is smarter.
  2. Why does Launch have a split personality Asnwer: A real mystery, huh? Uh, because she's a DragonBall Z Character. They're just plenty weird.
  3. Why are animal characters like oolong and korin attracted to human females instead of females of their own species? Asnwer: I don't know. Maybe because they're DBZ Characters?
  4. If Bulma is an extremely beautiful and rich, why would she need the Dragon Balls to wish to get a boyfriend when she could probably easily get one? Answer: She's also extremely insecure, not to mention annoying!
  5. Why didn't Arale join the 22nd World Martial Arts Tournament when Goku told her that she should have? Asnwer: Senbei. Her father probably didn't allow her. She could destroy the whole ring for crying out loud.
  6. How did Android 18 have a kid? Answer: she's not a robot, just a human with some of her body parts enhanced into mecanical parts. Her reproductive organs are still in place and functional.
  7. What happened to Bardock in Otherworld? Asnwer: Nothing. Bardock went to hell, in other words, he is a cloud.
    • If Bardock went to hell then why didn't he appear when everyone escaped Hell in Fusion Reborn and the Super 17 saga.
  1. Why didn't they wish Android 16 back to life? Answer: Android 16 was 100% artificial unlike 17 and 18 so he could not be wished back to life and when he died he did not go to the otherworld he just ceased to exist.
    • Android 8 is 100% android like 16 and he was brought back to life.
  1. Why does Tien have a third eye and why hasn't anyone said anything about it? Answer: He's part of a third eye race I'm pretty sure, and in Dragonball he is in a tournament and all the ladies thinks it's attractive. They ask whether it is a fake or not. Also, he's a DBZ character.
  2. WHAT IS CHIAOTZU? Answer: a DBZ character.

DragonBallZGTGoku's Picks

  1. How did Yamcha get his scars? Answer: After leaving Korin's tower and before the last tournament of Dragonball, he participated in many battles to continue his training. I remember vaguely hearing about a fight with a bear. Not 100% about the bear though.
  2. Why did Vegeta stop trying to get his hands on the Dragon Balls after he begins living on Earth when he could have easily gotten immortality before Goku came back? ANSWER: Because he assumed that Goku and Freiza (The two strongest beings in the universe at the time) perished in the destruction of Planet Namek, so he would've found it unessecary to obtain immortality when he initially thought he was the strongest left. EDIT: Actually, Vegeta finds out Goku is still alive from Porunga, when the gang is trying to revive him. I think he desired to gain the SSJ state and surpass Goku more than he wanted to be immortal, so he trained instead of finding the balls.
  3. Why is the "Eternal Dragon" able to be killed by King Piccolo, a rather weak villain in hindsight? Answer: The eternal dragon (shenron/porunga) are merely "projections" of a sort, of a force outside the DBZ realm (mortal universe as well as afterlife) so they aren't born into the realm, unlike the shadow dragons in DBGT.So the ragonballs are a way for humans to "tap" into the mysterious outside power that can bend reality in the DB realm, but with limits imposed (like in a video game) by whoever makes the dragonballs and his (creator's) physical power. The red shenron is a projection with very few limits on his abilities since the creator was stronger, but all the dragons are projections/images of the same "outside" (possibly omnipotent) power.
  4. Why didn't any Namekians (including Kami, Guru, and Dende) ever warn the heroes about the negative effects of using the Dragon Balls too much? Answer: Because that's DBGT material which Toriyama didn't plan on his original work. Answer 2: They didn't know. Not even the Supreme Kai knew. The only person who had any knowledge of the ramifications of the wishes was the only one who had ever heard what could happen... The Old Kai. He tried to warn them in DRAGONBALL Z that using the dragonballs the way they were planning to use them would disturb the natural balance of the universe. He either saw it happen or found out it could happen before he became fused with the witch and trapped in the sword. The story would have become clouded in Namekian Mythology after that much time. Though Toriyama didn't write GT, he did oversee its development so I'm sure he wasn't left in the dark.
  5. Why did immensely powerful beings like Frieza not have the Ki Sense ability... one of the first things the heroes learn? Answer: because they relied on their scouters, thus believing they had no need for an actual ki-sensing ability Answer 2: Another reason would have to be that the warriors who learned to sense power levels spent some time on Earth. Vegeta didn't learn to sense power levels until he came to Earth. He learned it after seeing how Goku and co. could hide their true power levels, and thus a scouter's reading was useless.
  6. Why didn't Goku take the Power Pole back and fight with it? Answer: Goku did take it back it is how he escaped the furnis in the last episode of DragonBall. ANSWER 2: THE LAST FEW EPISODES WERE NOT FEATURED IN THE MANGA. ITS PROBOBALY LONG FORGOTTEN AFTER GOKU TRAVELED TO KAMI'S LOOKOUT FOR THE FIRST TIME. I DON'T EXACTLY REMEMBER IF HE TOOK IT BACK BUT, CORRECT ME IF I'M WRONG, I DON'T THINK SO. Answer 3: While it may not have actually shown him take it back in the manga. Goku has it at the end of Dragon Ball and Dragon Ball Z: Movie 1 The Dead Zone. Plus in the ending song of Dragon Ball Z Kai they indicate the power pole is at the very least in his house.
  7. If King Yemma was weaker than King Kai, as Kami says, how was he able to force characters like Frieza and Cell, who retained their bodies, into Hell? Answer: the parts where the guys in hell still have their bodies is anime-only filler. On the original manga, Hell is never seen, so we may believe whoever dies and is not chosen by Kami to go train in the other world doesn't get his body back.
  8. How do people listen to anything Puar says without cringing from the insane squeaking? Wait... There are people that don't???
  9. What ever happened to Icarus? Answer: movie-only chara... and they stopped making movies AAAAAAANNNHHH!!! WRONG!!!! He appeared in Gohan's dream about his dad turning into Frieza. Truth is... Icarus SUCKS and Toriyama figured it out. Again: ok, lemme correct myself: anime filler-only chara. Icarus doesn't appear on ANY part of the manga.
  10. Why didn't the heroes just have Spike the Devilman on speed dial to come and easily kill any evil character that came to Earth? Answer: Vegeta would have killed him for killing the bad guys in his place. Also, I believe guys like Cell and Buu would have dashed and killed devilman before he used his attack.

SSWerty's picks

  1. Where is the Power Pole?
  2. What is Puar? Is he/she a cat or a mouse?
  3. Why is Chiaotzu obssessed with Tien? (I know what you're all thinking...)
  4. Where was Bardock sent in the Other World? Answer: Probably Hell since he slaughtered millions of aliens.
  5. Also, if Bardock was sent to Hell, what happened between him and Frieza? Answer: Nothing. People who go to hell don't keep their bodies. They're just clouds.
  6. How does Cooler discover a fifth form when his fourth form should be his original state? Answer: Because he's much stronger than Frieza. Hell, I think King Cold has a sixth form.
  7. Who built Korin's Tower and the Lookout? Answer: MAGIC!
  8. How did Frieza's family build the World Trade Organization? Asnwer: Pure, magical POWER. Seriously, did yous ee the SIZE of King Cold? And Cooler's second form, who is just a bit weaker than a Super Sayian?
  9. Why can the Saiyans grow plant things that have the same power level as Raditz? Answer: Science. Glorious, magical science.
  10. Why is the king of Earth a cat thing? Answer: Because KITTIES ARE AWESOME. Actually, it's because he's a DBZ character.

SilverTaiyoAkira's Picks

1. If Kais and Supreme Kais are still able to live even if they're killed, how come the North, South and West Supreme Kais were permanently dead after Kid Buu killed them?

Answer: He didn't kill them, but absorb them. He only absorbed grand supreme kai and south supreme kai. The other 2 however were killed... tho the question remains... how?

2. When Super Buu did his human Extinction Attack on Earth, I think I get why Korin and Yajirobe weren't killed, and Mr. Satan and Bee made sense but why weren't Tien and Chiaotzu killed? It showed them dodging the blasts for a few seconds. Answer: They needed a character that didn't do anything for years to do something at least once, which in this case is just cause a VERY shortlived distraction.

3. In Bardock:the Father of Goku, when Bardock and his team were on Kanassa, Fasha and Bardock both agree that Goku was born the day before. But in Broly:the Legendary Super Saiyan, Goku and Broly were born on the same day, and that same day, Frieza destroyed the planet. So, in Bardock:the Father of Goku, when Bardock and his team were on Kanassa, shouldn't Planet Vegeta have been destroyed? And if they were born the day before, then they'd both be 1 day old, but in the 8th movie, the afternoon or something the 2 of them were born, Goku was supposed to have been sent to Earth, and Broly and his dad were supposed to be floating in space somewhere. Answer: Goku and Broly were born the day Bardock's team went to Kanassa. The following morning was when Fasha indicated that Goku was born the day before. So all in that day (which must've been the LONGEST and most awkward day in history) Broly and Paragus were in the trash by orders of King Vegeta, Frieza sent the young Prince Vegeta to conquer a planet, Goku was sent to Earth, Bardock's team died, followed by King Vegeta and a few followers which lead to the rest of the Saiyans including Bardock as well as all of Frieza's low-level henchman that were sent out to stop Bardock.

4. What is Puar and why the hell is its voice so damn annoying? Answer: Puar is a cat and its Yamcha's best friend, and probably one of the friends with benefits knowing how Yamcha is so thats why its got the annoying voice, and that's also why cats don't talk because they'd be extinct a LONG time ago.

5. What is Pikkon?

6. If the Z Fighters wished back everyone killed by Cell, why was Android 16 still dead? ANSWER: He's not a human, they must've had to be accurate in their wish makings.

7. Why does everyone like Hercule and how the f*** did he survive the bitchslap Cell gave him? Answer: Cell didn't consider Hercule worth a damn, so he didn't even try at killing him, just taking him off the way

Useless Mancer's Picks

1. Why did hercule live when kid buu smacked him around?

2. Why is it that Gohan isn't allowed to train and has to study while goten was not only actively pushed to train, chichi helped with that to turn SSJ?Answer: Goten was born after Goku had been killed by Cell, therefore Chi-chi felt sad and knew it was the best thing to do to honor Goku whom she missed.

3. Why does Tien have 3 Eyes? Answer: He's a Triclops

4. How are the kais even able to seal away Bojack and co if they were weaker then vegeta when he makes first appearance?

5. Why is Frieza so bad with time? HA!! I don't know but I'LL TELL YOU IN ABOUT 5 MINUTES!!

6. How is Cell even able to regurgitate 18 when the idea of him being perfect involve completely and utterly absorbing 17 and 18? Cell kind of explains it right after he returns. He basically says that since he experienced perfection, his central cell had retained the memory of that form and when he regenerated, that was the form that he undertook. Since he was comprised saiyans' cells, he became much stronger because he recovered from a near-death experience.

7. Why didn't vegeta kill gohan after the whole great saiyaman escapes going on, it would have made alot of us feel better for that? I completely agree. Srsly? I think it was hilarious

8. An additional question to that: why did piccolo allow the whole great saiyaman garbage to continue? Gohan's happy, thus Picoro says nothing

9. So how is it that full blooded saiyans can't grow hair past adulthood but vegeta, a full blooded saiyan, can grow a moustache? Also, was King Vegeta born with a goatee?

10. So why couldn't pan go SSJ but her grandson Goku Jr can? Answer: Best question on here, the only reasonable answer that I can give is that 'female' saiyans cannot ascend perhaps? I was lead to believe that only Saiyans that are full blooded or half blooded can ascend.

I know... I know,,, Terrible answer,,, My apologies to the ladies but the story was written in JAPAN!!! Going Super Saiyan is far from the only women can't do over there.

Gotenkz's Picks

1. Where is the power pole..?
2. Why is Puar obsessed with Tien Shinhan? Answer: Puar? Obsessed with Tien? Answer2: He/She either means Puar obsessed with Yamcha or Chiatzu (i dont give a **** how you spell his name, he's an annoying little **** to begin with) obsessed with Tien. Honestly, i think they are both gay or a little curious at the least

3. When they wished for everyone killed by Cell to be brought back to life, why wasn't Android 16 revived? Answer: Android 16 wasn't REALLY alive, he had artificial life.
4. Why doesn't anyone exploit Mr. Satan being so weak and how they're infinitley stronger and deserve the money and fame? Answer: They don't care about Hercule enough to do that
5. How did Launch get her split personality?
6. Why can't you use the Kaio Ken while in Super Saiyan form? Answer: Using a Super Kaio-ken can cause incredible tiring and probably even death( or so I've heard). The one and only time that the already-dead Goku used this technique brought extreme exhaustion upon him. He did use it against Pikkon in the other world tournament while being a Super Saiyan. He called it the Super Kaioken.
7. How did Yamcha get his scars?
8. Why doesn't Krillin grow..?
9. How was Frieza rebuilt if he was completely cut in two? Answer: The mechanics and prosthetics healed all his wounds from Namek and supposedly made him stronger..just not strong enough to beat Trunks.
10. If in so many though situations where they had the Dragon Balls, Why did Goku/Vegeta or anyone else NEVER wish for unlimited power or eternal life? When Goku was fighting Kid Buu with the Spirit Bomb,
Dende used a wish to bring Goku's power back to it's full, when he could have just wished for ten times his current power or something else to power him up...? Answer: Goku never desires eternal life, that's Vegeta only, and he gives up on it after the Frieza saga apparently. And no saiyan would *wish* for more power, they are much too proud for that; they'd rather train and obtain the huge boost by themselves than ask a mystic artifact to do it for them.

SS3VegetaNB's Questions

First of all, whoever started this one, thank you. There are truly some things I would really like to know, such as...

...if anyone remembers correctly from Kibito's flashback, Kid Buu was Buu's original form. This form is weaker than Fat Buu, because he had not yet absorbed Dai Kai or South Kai. To me, I don't believe Dai Kai's benevolence gave Buu a smaller power level, it just made him nicer and a bit less intelligent. So bearing all this in mind, how was he even a match for Super Saiyan 3 Goku, let alone able to decimate him after a while the way he did? Answer: Goku said himself SSJ3 waas stronger than Kid Buu. Yet he hadn't fully mastered SSJ3, and lost way too much energy. When he tried to replenish, he only sped his drain, losing the SSJ3 state.

...Super Perfect Cell's entire brief existence is a complete mystery. When he self-destructed, he lost both 17 and 18 entirely, which would have reduced him all the way back down to his first form, costing him over 90% of his complete power. Even if his Saiyan cells granted him the ability to become stronger after death, there's no possible way he could have amassed that much power. I didn't buy the whole "my cells stored the power" thing because only one cell of his being survived the blast - ergo he STILL couldn't have gotten all that power back, even if his cells brought him back in his Perfect Form, which, in and of itself is a mystery. How the hell did that happen? He couldn't have achieved that form without 17 and 18 being a part of him (we fans spent the entire Android Saga being told that again and again), and the two Androids were offed in the explosion. Again, the entire existance of this form is one big conglomerated mystery on top of another.

...When Goku teleported Cell to King Kai's planet, did anybody notice that he had enough time left to carry on a whole conversation with King Kai? Why the hell didn't he grab King Kai, Bubbles, and Gregory and teleport away?

...Why did it take almost *20* episodes for 5 minutes to pass at the end of the Frieza Saga? Answer: Money Answer #2: 1 minute=4 episodes

...Back to the Cell Games, the rules were still in effect when Goku nuked Cell with the Instant Transmission Kamehameha Wave. Why wasn't Goku declared the winner when he became the last man standing? Granted, Cell didn't permanently die, but the rules were clear enough. Answer: There was no referee in that fight, rather than Cell himself. And besides, with Cell regenerating, any "victory" on the tourney's rules would be completely useless.

...And another thing about Cell. Piccolo can only regenerate so long as his brain is intact, and can only regenerate minor limb damage/loss at best. It is Piccolo's cells that grant Cell this ability. The ability was not altered or improved by Dr. Gero at all. So...after the Instant Transmission Kamehameha Wave, Cell had no brain...or a torso... How did he regenerate? Answer: This was highly debated upon, and that's why in the english dub, they changed it for "every single cell is like a living being". And in the Buu saga, when Piccolo as a statue broke, his head survived, he was completely smashed to pieces before that.

...Why does Kid Gohan have a tail in almost every movie he's in, regardless of when the movie takes place? I know the movies aren't canon but it still begs the question.

...Goku Jr. 'Nuff said.

...Why didn't Vegito just kill Buu outright and wish everyone back instead of letting the earth and several other planets get destroyed? Answer: This is something that happens constantly in the Dragon Ball universe. Whenever someone has the easy upperhand in combat, they tend to get pretty cocky, but then the one-sided battle turns the tides and the fighter's pride can backfire on them.

...And hypothetically, if Buu absorbed Perfect Cell, would it create the ultimate villain? Answer: Ultimate Gohan is far stronger than Super Perfect Cell. So, if Super Buu absorbed Cell, no, it wouldn't be the ultimate villain. If Super Buuhan absorbed Cell, yes.

One i just need to add that no one seems to have mentioned.

  • Krillen is 100% human, then how come he doesnt have a nose, and its not just his design looking like he doesnt have one, he actually doesnt because Goku reminds him in Dragonball and thats how he defeats Bacterion in the first Worlds Martial Arts Tournament. (And what are them dots on his head for?) Answer: Dragon Ball was basically a huge joke manga, there actually wasnt anything really serious in it until the Red Ribbon army started showing up (admit it, Pilaf was a huge joke too and you know it.) That's why he doesn't have a nose.

Ss4bardock's thoughts

1. What does Videl see in Gohan?

2. Why is Chi- Chi such a bitch? Answer: Goku neglects her ALL the time. Answer2 (adding on to Answer 1): Dudes got a point, Goku is dead for several years and spends the rest of the time training or fighting . From the beginning of the series to the start of the Buu series is about 12 years, 8 of which he's dead and 4 years he's out training (1 for Instant Trans, and 3 to prepare for the Androids).

3. What is Chiatzoa? Answer 1: A pokemon who uses "self destruct" (which was super ineffective)

4. Why does Tien have three eyes? Answer: Because he is a BOSS.

5. Why do Frieza and Zarbon crossdress? Answer: YOU'D WANNA FEEL PRETTY TOO IF YOU WERE AN AILEAN!!!!

6. Did frieza's mom commit suicide after she gave birth to him? Answer: you shouldn't really be asking this, it's so obvious it's stupid, she obviously didn't like what came outta her. Answer2: I think the horns on his head would of effed her up

7. How did the immortal pheonix die? Answer: Food poisoning

8. Why does Turles look like Goku? ANSWER: A lot of lower class Saiyans look similar to differenciate them from the upper echelon of warriors. Answer 2: It is often seen as a retelling from when the Saiyans first attacked earth, which is why he looks like Goku; to show that he was of the same species or something.

9. What does Andriod 18 see in Krillin? Answer: Who doesn't see whats in Krillin!?

10. How many issues does freaking Broly have? As a baby he hated Goku for crying? He lived with his dad til he was in his 30's? He still has a grudge on Goku? Answer: Think of it this way, if you were a baby that barely got any sleep because of crying and got stabbed then thrown out with garbage, wouldn't you have hate within you? Also, Broly didn't have a choice, his father manipulated his power, which is why when he was freed, he killed his father brutally.

1. Why is broly so overpowered Answer: His Legendary Super Saiyan form provies him with an unlimited amount of energy. The longer he fights in that form, the more power he gains. At some points, he has to burn off extra energy to keep himself stable.

2. How come goku beat hiduregan and gohan cldnt when ultimate gohan was ALOT stonger than goku Answer: SSJ3 is stronger than gohan's ultimate form, however ultimate gohan is still more powerfull than ssj2, so it's somewhere in between.

3. If gohan has good reflexes and was the strongest warrior at the time, how come he cldnt catch the potora earring

4. Why is vegeta not the king if his dad is dead? that wld mean that he is king, trunks is prince Answer: Vegeta, Trunks, Goku, Gohan, Goten. Only saiyan-blood people are left. 7 if you count Bra and Pan. What good would be for Vegeta to reign over 6 people? Not like any of them would actually acknowledge him as a king, nor does it seem Vegeta is interested anymore in becoming king.

5. Why dosent anyone realize future trunks is the king of all saiyans if king and prince vegeta are dead in his time Answer: Trunks is the only saiyan alive in the universe. Nothing to reign for. And Ft Trunks doesn't strike me as the wanna-be ruler kind.

6. Why is everyone insignificent in Gt besides (goku and gogeta) Answer: plotholes. Plotholes everywhere Answer 2: It's GT, what else would you think!? <--Answer 3: Exactly, GT isn't real...it was all an illusion

7. What grade was gohan in in the saiyaman saga Answer: Freshmen in high school? Answer 2: 16. Answer 3: senior 18, he was 11 in the cell saga then seven years pasted before he went to high school.

8. How come the z fighters didnt catch the dragonballs before they flew away. Answer: I guess they viewed it as morally wrong, but technically they could as Goku did it in the original manga.

9. What is frieza? Answer: The official name of Frieza's species is unknown. This is because not much is said about their kind. The only ones known that share his species are Cooler and King Cold. Answer 2:I heard he was an icejin or something, i dunno that's probably fan-made though like that BS Super saiyan 5-12 crap

10. ANNNNNND about how strong is krillin at his highest powerlevel in the series answer: probably 2. Answer2: lol at answer 1, krillin is probably about as strong as Freiza in his 2nd transformation cause there is no way he is ever stronger than a super saiyan so Freiza (final) is out of the question

DB Junkie

-Goku turned nice cause he got hit in the head, im pretty sure he is not the only saiyan baby to be hit on the head real hard seeing that they were sent all over the universe to attack different planets, so why is goku the only one who turned out nice.

- on a side note to the last question, if you hit Goku really really really hard on the head again, will he go back to being bad? Answer (JMW): that's a very complicated question, followed by a very complicated answer- No

- why do goku and krillin look like thay are 4 years old in the martial arts tournement yet they are established as much older.

-Where did Dr. Gero come from? In DBZ they establish that he was the head of the red ribbon army and everyone recognizes his name yet in dragonball, no ever mentions him.

- why did king kai make goku fly all the way back through snake way after being wished back to fight vegeta if he could have just used intant transmition to take him there thus goku could have made it in time to save piccollo.( years later we learn that king kai new how to do instant transmision the whole time) Answer (JMW): cause king kai is a fucking moron? maybe he isn't allowed to leave his planet? (sorry its a terrible answer)

- Why are people so freaked out and surprised and skeptical when Cell demonstrates his powers? as if they have never witnessed that befor. i/e- vageta and nappa got news coverage and so did the invasion of king piccollo. Answer (JMW): (Because humanity as a whole is fucking retarded and they are used to normal fighting (such as hercules being the strongest man on earth)) That and cell brought it to a WHOLE new level. I mean a WHOLE new fucking level, like seriously. WHOLE.

- why did future trunks struggle so hard to becom a super saiyan when he had so much pain and injustice fueling him while the normal timeline trunks, who has no motivation whatsoever to become stronger, turns SS like nothing. same goes for goten and gohan Answer: Becoming a Super Saiyan doesn't only require intense emotion. It also requires a necessity, or an extreme need. Its possible that he only had anger then had a need at the last moment, most likely to avenge Future Gohan and defeat the androids.

- when excacly did goku and chi chi find the time to be together and conceave goten. Answer: During the 7 day waiting period before the cell games.

- shouldnt it be a little harder to surpass a kai in power the way DBZ demonstrates.

- why excacly is there a touching goodbye at the end of DBZ when goku leaves to train Uub? as if noone will ever see him again. they are still on the same planet and most of the characters can fly and sence power levels so its not like he is lost. and also is Goku such an irresponsible father and husband that he prefers to leave them all behind to go train some stranger. Answer(JMW): Well chi-chi is a bitch so i'd defintely want to spend some time away from her, but i don't remember the ending (haven't seen since i was like 10, rewatching the series and im only at the super buu-han vs super vegito)

Goji73's Picks

  1. Why didn't Goku use Instant Transmission to drop off Cell in a different place (other than King Kai's planet,) and then teleport back to Earth? Answer: Goku didn't know how strong the blast would be, and he wanted to make sure that Cell was destroyed and no threat to Earth. Remember during Goku's fight with Cell, he learned instant trasmission himself. Answer (JMW): He can only send Cell to a place that has people, so the only places he really knew of where Earth (population-shit load), New Namek (population-a lot), Yardrat (population-dunno, but probably a lot), and King Kai's planet (population-Fat guy, monkey, grasshopper)
  2. How did Cooler manage to survive by one eye and still be alive?
  3. Launch's split personality
  4. Pikkon (a character with such great potential and there's little to nothing about him)
  5. Where Bardock went after he died Answer (JMW): most likely hell, he spent most of his life annihilating entire races. Even though he changed his ways and tried to fight evil at the very end, doesnt matter. Straight to hell. (just like what vegeta did, life of evil/selfish actions+selfless sacrifice=Straight to hell biatch.)
  6. Android 16 not being brought back to life Answer: Andriod 16 was completely andriod, unlike the other androids which were actually human but with only some mechanical body parts.
  7. Frieza's Mother Answer (JMW): Who the fuck cares?
  8. Caterpy's metamorphasis Answer (JMW): He was just put in there to be silly
  9. Vegeta's unusual flat-top hairstyle at the VERY BEGINNING of GT Answer: Toriyama was tired of DB (I know, sad to believe), so when he was asked to do the designs for GT, he revamped Vegeta, a character he never had really liked, with a pathetic new hair. Answer (JMW): DB-GT is a sin, and it shall burn for ETERNITY. Answer: Vegeta finally realized his hair was weighing him down in battle and that by cutting it he could become far mor agile than Goku.
  10. Pilaf, Shu, and Mai still being alive in GT Plotholes everywhere Answer (JMW): Read above


  1. Where are all the animalhumans from DB in Z and GT Answer (JMW): (you see very few of them in DBZ (such as when vegeta and Nappa arrive on earth, theres a wolfman or something in the background.) DB-GT? what is that? it doesnt exist, that name is blasphemy
  1. How came only Bardock to the past and the others not when Freezer destroyed planet Vegeta? Answer (JMW): can you ask that question again, but so it makes sense. like seriously wtf, are you drunk?
  1. Why are only 4 Saiya-jins (or 8) on other planets when Freezer attacked Planet Vegeta? (in Bardocks team were 5 people, was it the only one?) Answer: if you're gonna annihilate a race, you'll do it while they're all in the same place
  1. Why had all the evil guys keep their bodys in the other world? Wasn't say, that only good heroic people keep their Bodys? Anime filler. Anime filler everywhere.
  1. Why Gohans powere rise if he is angry and not Gotens or Trunks? Goten and Trunks are young and raised in times of peace, thus never get experience on how to handle extreme rage that could increase their powers.
  1. Where is Launch in Z and GT?answer-they decided to take it out because there would be a confusion between her peronality change and super sayin But she wasn't in the chapter beforee the Super Saiyans were made. She was not seen in the manga since the Saiyan saga. Also they just can healed them or something,,,

Sankait36's picks

1.Why didnt Krillin cut Frieza up with a Destructo-Disc? After using his solar flare to faze him. (The biggest mystery) Answer (JMW): Cause he's a fucking dumbass. I mean come on, it's Krillin. Guy forgot that he didn't have a nose when he was fighting Bacterian

2. 20 episodes of so for 5 minutes of Planet Namek's destruction.

3. If Master Roshi (Jackie Chun during the World Martial Art's Tournament) destroyed the moon in Dragonball when Goku became a Great Ape, How did the moon come back again in Dragonball Z (Gohan became an ape after seeing the moon during the time he trained with Piccolo) Answer: As revealed in the manga, Kame re-made it between when he was a kid and when he grew up training with Kame. Kame permamently removed Goku's tail as they were training, because Kame believed that the moon was too beautiful not to have.

4.Why wasnt Bardock in the otherworld? Answer: He was a killer his whole life. He might have reformed at the end of his movie but... Think about it this way he was just as bad as Vegeta was and Vegeta completely changed and still was sent to hell.

5.Who was Goku's real mother? Answer: No one knows, but some suspects Fasha (female Saiyan) Answer (JMW): It was Fasha, as Fasha was Bardock's mate

6.How did Gohan get spectacles? Answer (JMW): Nerdiness causes eye problems, leading to spectacular spectacles (NERRRRRDDDDD)

7.How did Vegeta grow a moustache? (Saiyans facial hair does not change from the day they are born) Answer: Probobaly anoth GT plothole.

8.How do senzu beans work? Answer (JMW): Namekian magic (or just plain magic, IRDC!)

9.Who is Freiza's mother ({Queen Ice}-just a made up name)

10.Where was Devilman when all the evil characters were on Earth (His Devilmite Beam destroys any person with evil in their heart) Answer: He was Devilmiting ur criminals up! devilmiting, so ya betta hide yo money and hide yo gun Answer 2: I think Baba might have brought him back to hell/otherworld or wherever he came from after he tried to kill Goku.

awesome gohan's mysteries

1 how did goten get born when goku was dead He was conceived in the 7-days wait before the cell games

2 how can some of the animal charecters talk when most cant Answer (JMW): Natural selection

3 how and when did tien and chiaotzu come to earth

4 how are the humans able to fly and shoot ki blasts Training. Duh

5 how many dragonballs are there in total 7, if you don't count the dark dragon balls. Answer (JMW): Did you even watch the fucking series? i mean seriously. i don't mean to be an asshole, but you're kinda fucking retarded if you have to ask that.

6 why does bulmas mum always cook

if you know the answers plz post them on my talk page

awesome gohan

Just One Question

1. I realize this was part of the disaster known at GT, but why didn't Baby escape from hell in the Super17 Saga? Answer:Because Baby was almost completely synthetic, he never truly existed to begin with, and he did not have a host-body to take over in Hell.

Unknown0064's Picks

1.How can Bardock survive in Space if Goku cannot?

2.How does Trunks have his sword in the Alternate Timeline if Tapion hadn't given it to him yet?

3.How did Vegeta skip going SSJ3 and go straight from SSJ2 to SSJ4?

4.How did Cooler's brain and consciousness survive the heat of the Sun if only a small portion of his head survived?

5.Why does Vegeta use the Blutz-Wave Amplifier to go SSJ4 when Bulma says he could achieve SSJ5 with it?

6.If Turles could beat Goku in Kaioken x20, why couldn't he survive the Spirit Bomb like Vegeta?

7.Why does Cooler blaim Goku for Frieza's death even though it was Trunks that killed him and King Cold was clearly not disgraced at Frieza's failure?

8.If Piccolo can regenrate both his arms and his ears, why can't he just regenerate from any blow he suffers?

9.Why does Krillin get more powerful when he's angry even though he's not a Saiyan?

10.Why is Cooler the only person that acknowledges Oolong as a pig?

Note:Please do not answer "Because he/she is a Dragon Ball" character for any of these questions!

Goji73's Next picks

  1. Who is Goku's Mother?
  2. If Android 16 could not be revived since he is full robot, how come Android 8 came back to life?
  3. Why wasn't Devilman's Devilmite beam ever used on the villains of earth? (Androids, Cell, Dabura, Babdi, Buu)
  4. Why didn't Elder Kai regrow Goku or Vegeta's tail during the battle with Kid Buu?
  5. Why hasn't "Plan to Eradicate the Saiyans" or "Goku and his Friends Return" been dubbed into English yet?
  6. Why didn't Guru unlock Nail's potential before sending him to fight Frieza?
  7. Why didn't Chi-chi discipline and crush Goten's spirit with books like she did with Gohan?
  8. Why didn't Goku even revive Pikkon so he could train with him?
  9. Why didn't Korin ever teach anyone else (besides possibly Yajirobe) how to grow Senzu Beans
  10. Why did TFS turn Mr. Popo into a big bully when he's actually a really nice person?
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.