Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

thumb|250px|

Trunks është karakter i trilluar nga seritë Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT paraqitet edhe në Dragon Ball manga. Ai është gjysmë-njeri, babai e tij është Vexhita kurse nëna Bulma. Goten është shoku i tij më i mirë ndërsa mësuesi i tij është Gohani i së ardhmes. Motra e tij është Bulla ( Bra ). Turble, është xhaxhai i Trunksit. Dr. Briefs Gjyshi i Trunksit, Zonja Briefs Gjyshja. Mbreti Vexhita, gjyshi nga ana e babait.

Emri në anime Trunks, emri në manga Trunks, emrat tjerë: Trunksi fëmijë, Trunksi me pantollona të shkurta, Trunksi i të tashmes, Trunksi i Dragon Ball GT-së. Paraqitet në Dragon Ball Z dhe në Dragon Ball GT

Dragon Ball Z[]

Saga e Androidëve[]

Tranksi i së ardhmes paraqitet tek Saga e Androidëve në Dragon Ball Z, si djali i parë i Bulmës dhe Vexhitës. Ai ka sy të vjollcë dhe të kaltër sikurse të mamasë së tij Bulmës. Ka flokët e kaltër vjollcë çelët. Është i vetmi Sajan me flokë të Çelët sepse të gjithë Sajanët kanë flokë të errët.Ai i paralajmëron të tjerët për ardhjen e androidëve. Në fillim luftëtarët Z gabohen dhe ndeshen me androidët e gabuar deri sa vjen Androidi # 18 Androidi # 17 dhe Androidi # 16.

Saga e Tranksit të së ardhmes[]

Goku vdiq nga një sëmundje e keqe dhe Androidi 17 dhe 18 e vranë Jancha, Tien Shin Hanin, Jaxhiruben, princin e sajanëve Vexhitën, Pikolon dhe Krulinin vetëm Gohani dhe Tranks kishin mbetur gjallë. Gohani u bë një Super Sajan ndërsa tranksi ishte rritur, Gohani dhe Tranksi shkuan që të luftonin me Androidët, por as ata nuk mundën të fitonin me Androidët. Gohani e stërviste Tranksin që të bëhej një Suepr Sajan por Tranksi nuk mundi.Kur shkuan të luftonin Gohani me Tranksi u lënduan nga Androidët, kishte mbetur vetëm një farë senzu dhe Gohani ia dha Tranksit, Tranksi e qoi ne shtëpi dhe kur u shëru Gohani filluan prap stërvitjen po Tranksi parp nuk kishte aq zemërim që të bëhej një Super Sajan. Gjatë stërvitjes Androidët përsëri kishin filluar të shkatërronin Tranksi donte të shkonte edhe ai me Gohanin, po Gohani e goditi në qafë dhe Tranksi u rrëzu në tokë. Kur Gohani shkojë të luftoj Androidët e vranë kur e pa Tranksi zemërimi i tij u bë shumë i madh dhe u shndërrua ne Super Sajan. Pas tre vjetësh Bulma e kishte ndërtuar një makinë kohe për të shkuar Tranksi në të shkuarën qe ti tregojë Gokut që do të ketë një sëmundje dhe do të vdes edhe që do të vinë 2 Android shumë të fortë dhe do të munden të gjithë luftëtarët Z i tha se kjo do të bëhet pas 3 vitesh. pas 3 vitesh luftun me dy Android po me Android të gabuar Tranksi iu tregoi se Androidët janë një djalë dhe një vajzë njëri quhej Android 17 dhe tjetri 18. Të gjithë luftunan po s'mundën të fitonin shkuan në makinën e kohës që 1 vit brenda është sa një ditë jasht ishte edhe një bërbindësh icili quhej Cell ai e thithi Androidin 17 dhe 18 pstaj u bë shumë i fuqishëm, Vexhita luftoi por humbi. Tranksi u zemërua shumë dhe u bë ultra Tranks. Gohani i të shkuarës ishte bërë Super Sajan 2 dhe e mundi Cellin Tranksi shkoi prap në të ardhmën dhe e mundi Androidin 17 dhe Androidin 18 aty doli edhe Cell i të ardhmes po Tranksi ishte bërë aq i fortë sa që e mundi edhe Cellin.

Saga e Cell-it[]

Trunksi në këtë sagë bie pre e Cellit bashkë me të gjithë Luftëtarët Z. Celli i lëshon Cellët e Rinj mbi Trunksin dhe të tjerët për të liruar inatin e Gohanit. Kur ishte gati për të mbaruar gjithçka Gohanit i shpërthen inati dhe e mund Cellin me Kamehamehan që i ndihmon babai i tij Goku.


Saga e Sajanit të Mrekullueshëm[]

Në këtë Sagë Trunksi është i gjithi pesë vjeç dhe shoku i tij më i mirë është Goten i cili bashkë me Gotenin bëjnë sherr kudo. Djaloshi Trunks stërvitet nga Vexhita, ai shndërrohet në Super Sajan duke e mahnitur Vexhitën ( kjo nuk është hera e parë që ai shndërrohet në Super Sajan, nuk dihet se kur është transformuar në Super Sajan për herë të parë ).

Saga e Turneut të Arteve Marciale[]

Trunksi fillon që të stërvitet për të fituar të parin vend në Turneun e Arteve Marciale për të vegjël. Goteni gjithashtu fillon të stërvitet. Trunksi dhe Goteni arin deri në finale dhe në finale Trunksi ndeshet me Gotenin dhe Trunksi fiton.

Saga e Babidit[]

Goteni dhe Trunksi pas ndeshjes shohin Pikolon dhe Krulinin të ngrirë Trunksi i theu statujën Pikolos dhe u fiksuan pas pak ata dëgjojnë zërin e Pikolos duke i thënë ( deri sa koka nuk më është dëmtuar unë mund të kthehem gjithmonë në gjendjen e mëparshme )

Saga e Majin Buu-së[]

Majin Vexhita fillon të ndeshet me Gokun Para se të përballnin Buu-në, Vexhita shtiret si i lodhur dhe i jep Gokut goditje të pandjenja. Me tu zgjuar Goku e vlerëson situatën e llahtarshme dhe provon ta mësoj Goten dhe Trunks në Artin e Fusionit përpara se koha e tij në Tokë të mbaroj. Goku e ballafaqon Buu dhe transformohet në Super Sajan 3. Energjia e konsumuar e transmisionit e kthen Gokun në Botën e Përtejme. Duke mësuar se Gohani është gjallë dhe duke u ushtruar në Planetin Kai ai transportohet atje menjëherë. Pasi që stërvitja merr fund Gohani kthehet të ballafaqohet me Buu mirëpo humb sepse ai ka absorbuar Gotenksin dhe Pikolon. Rou Dai Kaioshin e transferon forcën jetës së Gohanit për ta shpëtuar atë dhe për ta ndihnuar Gohanin në betejë. Ai duke dashur ta bëjë fusionin Potara me të birin, Gohani absorbon me Buu. Në atë kohë vjen Vexhita dhe këta dy fusionohen duke bërë një Super Luftëtar Vegetto.

Vegetto është i plotfuqishëm mbi Buu. Kështu që ai absorbon me të për ti shpëtuar të tjerët. Natyra Mistike e Buu dhe fuqia e Vegetto mbrenda tij bënë që fusioni të ndahej përsëri në Goku dhe Vexhita. Kurse Trtunksi nuk ishte në ngjarje sepse ishin me Gotenin duke bërë qejf Ata luftojnë me mendjen e Buu deri sa Vexhita liron të absorbuarin Buu – në e Mirë dhe me këtë rast bëhet një transformim i pakontrolluar ku krijohet Buu Fëmija ( Forma origjinale e Buu – së). Goku dhe Vexhita ikin prej trupit të Buu dhe një çast më vonë Buu shkatërron Tokën. Goku, Vexhita, Dan Dan dhe Z. Satan transportohen dhe shpëtohen për në Planetin Kai nga Kaioshin. Buu përballet me dy Sajanët. Vexhita e pyet Dan Dan nese bën që Toka të rikthehet dhe Fuqia e Gokut dhe ta bëjnë një Super Spirit Bomb. Goku e bind Z.Satan të iu thotë Tokësorëve të iu japin ca energji për Spirit Bomb. Ata ashtu veprojnë dhe Goku e hedh mbi Buu. Mirëpo niveli i lartë i fuqisë së Buu i bënte ballë mirë derisa edhe dëshira e fundit u realizua ku kthehet fuqia e plotë e Gokut. Me shndërrim në Super Sajan ai i jep lamtumirë Buu duke bërë kështu që paqja në Univers të kthehet.

Saga e Fusionit[]

Në Sagën e fusionit Trunksi dhe shoku i tij Goteni luftojnë Majin Buu-në. Me ndihmën e Gokut dhe Pikolos ata fillojnë të bëjnë një fusion dhe e formojnë Gotenksin. Goku i friksonë Gotenin dhe Trunksin me anë të shndërrimit në Supër Sajan 3 dhe ata e marrin punën me seriozisht. Trunksi është i vetmi i cili nuk transformohet në Ozaru as në Dragon Ball Z e as në Dragon Ball GT[[Figura:14820.jpg|thumb|left|Trunksi adoleshent në fund të Dragon Ball Z]]

Saga e Kid Buu-së[]

Pasi Kid Buu-ja e lëshon një sferë energjike, Trunksi vdes kur Buu-ja e shkatërron Tokën. Trunksi rikthehet në jetë nga Sferat e Dragoit Namekiane. Ai e ndihmon Gokun për të bërë Super Spirit Bombin. Duke i thënë njerëzve që ti ngrehin duar lart.

Pas filmit Dragon Ball Z i cili titullohet Zemërimi i Dragoit, Trunksi kujdeset për shpatën që i jep Tapion.

Pesë vjet më vonë, Vexhita e ushtron Trunksin për turneun e Arteve Marciale të 28. Trunksi nuk mundi të marrë pjesë në atë Turne.

Dragon Ball GT[]

Sferat e Dragoit me yje të zinj[]

Kjo sagë fillon kur Goku dhe Uub po stërviten te Pallati i Kamit dhe atëherë Perandori Pilaf paraqitet dhe si duket i ka mbledhur Sferat e Dragoit. Ai sapo dëshiron ta shpreh dëshirën e tij për dominim dhe sundim mbi botën kur Goku vjen dhe atëherë aksidentalisht,[[Figura:202px-CELS500-1.jpg|thumb|202px|Paraqitja e Trunksit në Dragon Ball GT]] duke e parë se sa shumë Goku është rritur që nga hera e fundit që e ka parë - shpreh dëshirë që Goku të kthehet në një djalosh 12 vjeçar përsëri. Kështu fillon aventura e madhe e Gokut, Trunksit dhe Pan nëpër gjithësinë e Universit.Aty ata ndeshen me shumë armiq Trunksi i cili ndihmon Pan dhe Gokun që të arrij ti marrë Sferat e Dragoit i vjen në ndihmë të madhe. Ata i grumbullojnë shumicën e "Sferave të Dragoit" falë Radarit.


Goku, pasi shndërrohet nga Pilafi e ka pamjen e një djaloshi dymbëdhjetë vjeçar. Madje Pan shndërrohet në një kukull nga një armik. Goku dhe Trunksi detyrohen që ta luftojnë atë armik dhe ta kthejnë prapë në njeri Panin. Trunksi dhe të tjerët ndeshen edhe me armiq të tjerë.


Një ndër këta më te ligët është Profesori Muu. Ai e ka bërë një makine si Rudu dhe planifikon ta pushtoj Universin. Goku për të marrë sferën që gjendet në duart e tij, së pari duhet ta ndal tmerrin që po bën në univers. Kështu ai me anë të Super Sajanit 3 arrin t'a mund atë. Duke menduar se 3-shia kishte fituar betejën, Profesori Muu mundohet në çastin e fundit të jep energji përbindëshit që po e krijonte. Një gabim fatal bëhet dhe krijohet një përbindësh me emrin Baby (lex. bejbi).

Saga e Baby[]

Në Sagën e Baby-t,Baby e kupton që Trunksi e ka një energji të Hatashme dhe Trunksi bie pre e Babyt. Baby ka nën kontroll Trunksin i cili i ka hyrë në trup me anë të një të qare në trup. Trunksi mundohet që ta heq Baby-in nga Trupi i tij duke u shndërruar në Super Sajan dhe duke e hequr Baby-n nga trupi i tij. Baby ishte vetëm duke luajtur me Uub-in. Trunksi ishte i pari i cili u shërua nga Uji i shenjtë

Saga e Androidit Super # 17[]

Një vjet më vonë Trunksi ishte duke u mbikëqyrur për Turneun e Arteve Marciale të 30. Një muaj më vonë Trunksi bie pre i Androidit Super #17. Trunksit i bashkohen edhe Goten, Goku, Gohani, Majuubi dhe Vexhita.

Saga e Dragoit Hije[]

Më vonë paraqitet Synë Shenroni, i cili transformohet në Omega Shenron, Më vonë ai ndeshet me Gohanin, Gotenin, Vexhitën, Gokun dhe Majuubin.

Transformimet dhe Aftësitë[]

Super Sajan[]

Këtë transformim Trunksi e kryen kur është duke u stërvitur me Vexhitën në gravitetin 150.

Kamehameha[]

Këtë teknikë Trunksi e përdor si pothuajse të gjithë Luftëtarët Z. Në Dragon Ball GT Trunksi e përdor më shumë këtë teknikë.

Fusion[]

Këtë kërcim Fusioni për herë të parë e përdorë në Sagën e Buu-së i cili bashkohet me Gotenin. Dhe njëriu i krijuar quhet Gotenks, ata arin që ta mbërrijnë Nivelin e Tretë të Super Sajanit.

Sfera e madhe e pemës[]

Këtë teknikë Trunksi e përdorë në Budukai Tenkachi. Ai e sulmon Gotenin në Turneun e Arteve Marciale të 28-të.

Flash Bang[]

E përdorë në Dragon Ball GT për të vrarë Mutçun.

Garlic Gun[]

Trunksi mendonte se këtë teknikë nuk do ta mësonte kurë. Kjo teknikë përdoret nga Trunksi në Sagën e Buu-së.

Fluturimi[]

Ngrirja në ajër e një personi.

Advertisement