Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Syn Shenron
right|250px一星龍

Īshinron

Emri në Anime Syn Shenron
Alternativat Yī Xīng Lóng
Super Yī Xīng Lóng
Dragoi Absolut
Super Yi Shin Long
Paraqitet në

Error: Must specify an image in the first line.

Raca Dragua
Familja Shenron
Porunga
Dragoi me Yje të Zinjë
Eis Shenron
Nuova Shenron
Rage Shenron
Oceanus Shenron
Naturon Shenron

Syn Shenron (一星龍, Yī Xīng Lóng, literally One-Star Dragon) është i shtati dhe i fundit Dragua i keq i cili paraqitet. Ai më vonë i absorbon të gjitha Sferat e Dragoit dhe shndërrohet në dragua më të fuqishëm shndërrohet në Omega Shenron. Si Omega Shenron, Goku dhe Vexhita e kanë shumë të vështirë të përballen me të dhe ai është luftëtari i dytë më i mirë, menjëherë pas Gogetës në formën e Super Sajan 4 .

Tregimi[]

Kur më në fund dëshirojnë që paqja të kthehet në tokë diçka e keqe ndodh. Dragoi Hyjnor Shenlong nuk paraqitet. Ne vend të tij dalin shtatë dragonj të frikshëm e të fuqishëm. Luftëtarëve Z, i duhet të mundin secilin prej tyre e t'a kthejnë Dragoin Hyjnor sërish. Ata i mundin gjashtë. Mirpo Ylli i parë i sferes ishte Syn Shenron. Ai eshte gati te mundet kur më pas absorbon të gjithë dragonjtë e tjerë duke formuar Omega Shenron, i cili ka një nivel luftues tepër të madh. Atëhere në çastin më të mirë mbërrin Vexhita, i cili me ndihmën e një makine qe e ka shpikur Bulma, kthehet në super sajan 4. Pastaj këta të dy bëjnë fusionin e kërcimit. Duke krijuar luftëtarin më të Fortë në Univers me shpejtësi, forcë dhe një mprehtësi të pashoqe Gogeta 4 qendronte drejt Omega Shenronit. Ai me lehtësi fillon t'a mundë kundërshtarin. I gjuajti një BingBangKamehameha, e cila ishte ndërlidhje e sulmit te Vexhites - Bing Bang Attack dhe sulmit te Gokut - Kamehameha. Ajo e lendon shumë mirpo në çastin që po bëheshin gati t'i jepnin goditjen përfundimtare fusioni mori fund. Duke mos pasur kohë për një fusion të dytë. Omega Shenron i sulmoi. Goku u kthye në fëmijë sërish. Atë e leshuan fuqite. Vexhita ende po i bënte ballë tundimit. Kur Omega Shenron deshi t'i japë fund Vexhites një dritë e quditshme shndriti në qell. Ishte Goku që po ngrihej në ajër me duar lartë drejt qellit. Në qell ishte krijuar një sferë e madhe energjie dhe po shtohej akomae më shumë. Ajo i rriti përmasat dhe u bë tepër e madhe. Fytyra e Shenronit mbeti e ngrirë. Njerëzit në univers e jepnin energjinë e tyre me dëshirë duke krijuar Spirit Bomb-in më të madh në të gjithë Universin. Goku e leshoi me kënaqesin më të madhe sferën kundrejtë kundërshtarit. Omega Shenron nuk pati mundësinë më të vogël të mbrohej kështu ai u shkri nga energjia e popujve të universit. Goku e ngriti nga Toka duke e shperthyer ngadalë në qellin e errte.

Pas Dragoit[]

Goku e mundi Shenronin. Atëherë Dragoi Hyjnorë Shenlong u shfaq dhe e ngriti në këmbë. Ai i tregoi se Sferat e Dragoit ishin bërë ashtu sepse energjia e keqe ishte grumbulluar dhe kështu ishin krijuar Dragonjtë. Sferat nuk mund të perdoreshin më. Megjithatë Goku tha dëshirën e fundit që të ringjalleshin të gjithë ata që kanë vdekur nga mizoritë e kohëve të fundit. Kjo dëshirë u plotësua. Goku hypi mbi kurrizin e Shenlogit dhe ata u larguan. Gokun e zë gjumi dhe më pas ndodhi diçka e mahnitshme. Sferat e Dragoit u absorbuan në trupin e Gokut duke i shtuar të gjitha fuqitë e dragoit. Ai u bë i pavdekshëm. Më vonë pas njeqind vjetëve shihet nipi i mbesës, Goku i Riu. Ai ishte nipi i Pan. Ai ndeshet me nipin e nipit të Vexhitës, Vexhita i Riu. Ata të dy shëndërrohen ne Super Sajana dhe vazhdojnë luftimin në Kampionatin Botëror të Arteve Marciale.

Vdekja e Dragoit[]

Vexhita, Gohan, Goten dhe Trunks me përpjekjen për shpërqendrimin e Shenronit, Goku fillon dalë ngadalë ta bënë Sferën e Energjisë me të cilën shpreson që ta mposhtë Dragoin e keq. Omega Shenron pasi që e sheh Gokun e godet por nuk ka efekt në të. Kur Goku më në fund mbaron të gjithë Sferën e energjisë me kënaqësi të madhe lëshon atë mbi Omega Shenronin. Ai nuk kishte qtë bënte përpiqet deri në momentin e fundit por më kot, Sfera e Energjisë e merr Shenronin dhe e dhkrin atë si të ishte qiri. Atëherë goku bie në tokë dhe Sferat e Dragoit ri prodhohen sërish

Format[]

 • Syn Shenron
 • Omega Shenron

Teknikat[]

 • Dragon Ball Consumption —
 • Negative Karma Ball —
 • Trap Shooter —
 • Gigantic Blaze —
 • Ki Blast -
 • Heat Armor:
 • Possession:
 • Electric Slime:
 • Dragon Thunder:
 • Whirlwind Spin:
 • Minus Energy Power Ball:
 • Ice Ray:
 • Aftershock:

Paraqitja në lojëra[]

 • Në të gjitha lojërat e famshme paraqitet

Zërat e Aktorëve[]

 • Dublimi Japonisht: Hidekatsu Shibata
 • Dublimi i kompanis FUNIimation: Bob Carter (Syn Shenron) and Christopher R. Sabat (Omega Shenron)
 • Dublimi Brazilian: Afonso Amajones
 • Dublimi Latin-Amerikan: José Luis Castañeda

Imtimet[]

 • Shenron është personazhi më i fuqishëm pas Gogetës Super Sajan 4
 • Është i vetmi që mund ta bëjë Grushtin e Diellit (Solar Flare) prej Dragonjve
Advertisement