Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

Sajans janë një garë e jashtëtokësorëve në anime dhe manga Sferat e Dragoit dhe pasojat e saj adaptive, Sferat e Dragoit Z, Sferat e Dragoit GT dhe Sferat e Dragoit Super. Në seri, Sajans nga Universi 7 janë një racë e natyrshme agresive e luftëtareve që supozohet se përpigen të jenë luftëtarët më të fortë në univers, ndërsa Sajans nga universi 6 janë mbrojtës. Pothuajse të gjithë Saiyans nga Universi 7 u zhdukën nga Frieza para fillimit të seri Sferat e Dragoit.

Sajan luajnë një rol qendror në seri sapo të zbulohet se protagonisti, Goku, është në të vërnëtë një Sajan dërguar për te shkatërruar Tokën

Homeworld[]

Homwworld i Sajans është Planeti Sadala. Planeti ka një gravitet natyror që është dhjetë herë më i madh se ai i Tokës, gjë që i ndihmon Sajans-it një forcë më të madhe natyrore sesa shumica e racave. Në Universi 7, Sajans jetonin këtu, por planeti i tyre u shkatërrua nga mosmarrëveshjet e brendshme; në Universin 6, planeti ekziston ende. Në Universi 7, Planeti Plant është pushtuar nga Sajans pas disfatës së Tuffles dhe ata e quajtën atë "Planeti Vexhita" pas luftëtarit dhe sunduesit më të fuqishëm, mbretin Vexhita.

Në një moment, Planeti Vexhita u vizitua nga Perëndia i Shkatërrimit Beerus, i cili në fund të fundit konsideroi Sajans si një garë në egër pa asnjë shans për të përmirësuar (ose më saktë ai ndjeu se ata ishin vetëm të bezdisshëm). Ai më në fund urdhëroi Friza të shkatërronte planetin gjithë garën Sajan, i cili ishte i një mendje të ngjashme, ndërsa ai erdhi për të parë racën Sajan si potencialisht duke paraqitur një kërcënim për tiraninë e tij. Për të cilin, tiraniani shkoi në planetin dhe u zkduk plotësisht nga hapësira, duke marrë të gjitha, përveç 4 Sajans (4 deri në 10 në varësi te cilit vazhdimësi ndiqet) me të.

Histori[]

Universi 7[]

Origjinë Sajans janë një racë luflarake që, që nga kohët e lashta, kanë jetuar një mënyrë jetese të dhunshme dhe çnjerëzore, ku sulmonjë shumë planete për të ndërtuar pasuri dhe mallra. Sferat e Dragoit GT Files Përsosur spekulon se Sajans ishin fillimisht majmunët e Madh që fituan inteligjencën dhe morën një formë humanoide. Origjinal Super Sajan u shfag rreth 1.000 vjet (3.000 në Oqeanin dub) para Saga Frieza, rreth 238 Para Mosha, dhe është përshkruar nga Vexhita si një Super Sajan i cili vetëm mund të mbajë statusin e tij në gjendje të transformuar. Ky Saiyan ishte një individ me një zemër fisnike, dhe së bashku me disa shokë të tij, u përpoqën të ndalonin shokët e tyre të keq Sajans, duke u shndërruar në një Perëndi Super Sajan. Megjithatë, ai nuk mundi të arrinte qëllimin e tij dhe të zhdukej. Në legjendë, ai duket se ka humbur kontrollin dhe ka dhënë dëshirat e tij shkatërruese primitive, duke shkatërruar veten me fuqinë e tij. Kategoria:Sajans Kategoria:Gara Kategoria:Alienet

Advertisement