Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

Napa thumb|Pamja origjinale e Napësështë një luftëtar Sajan nga Planeti Vegeta. Është dora e djathtë e Vexhitës. Napa ka marrë emrin Sipas lakrës që në japonisht fjala Napa është lakër.

Biografia

Pas vdekjes së Raditzit, nga duart e Gokut dhe Pikolos. Vegeta dhe Nappa dërgohen një mision në Tokë për të vrarë Gokun dhe Pikolon dhe për të shkatërruar Tokën. Ai kishte flokë në specialen e Bardockit. Nappa është luftëtari Sajan më i fuqishëm që ka Friza. Duke i lënë anash Raditzin dhe[[Figura:200px-FullHeadOfHair.jpg|thumb|left|Napa me flokë tek specialia e Bardockit]] Vexhitën. Pasi arrin në tokë Napa e bën një demonstrim të fuqisë së tij duke e shkatërruar një qytet të tërë. Kur Vegeta. Armiqtë më të parë që u ndeshën me Napën janë Krulin, Pikolo, Tien Shin Han, Jancha, Çautsu dhe Gohani. Në fillim Napa dhe Vexhita nuk luftojnë por lëshojnë Saibmanat e vegjël të cilët vrasin Janchën. Pas vdekjes së Janchës Napa i demonstron fuqitë e tij mbi Tien Shin Hanin dhe mbi Chautsun. Pas kësaj ai e shkatërron edhe një qytet tjetër me një trik të cilin e lëshon nga goja. Pas kësaj Napa e heq veshjen e tij luftarake dhe fillon që në fillim të sulmoj Pikolon dhe Krulinin dhe mandej fillon me Gohanin. Pas një betejë të ashpër me Gohanin, Gohani ishte i shkallmuar i gjithi, Napa vendosi që ta vras Gohanin dhe e gjuan me një sferë të madhe energjike që po vinte drejt Gohanit. Ishte afër shumë po thuajse një metër dhe kur Pikolo i doli përpara Gohanit[[Figura:200px-32289.jpg|thumb|Napa ne momentet e luftimit me Gokun]] duke e mbrojtur atë dhe duke e sakrifikuar vetën. Tani kishin mbetur vetëm Gohani dhe Krulin, prapë Gohani nuk u dorëzua dhe filloi që të ndeshej edhe pse ishte shumë i lodhur. Napa ishte gati për goditjen finale kur... paraqitet Goku (Goku kishte vdekur dhe kishte shkuar tek Mbreti Kai. Tani ishte ringjallur nga Sferat e Dragoit dhe ishte kthyer për ti mbrojtur miqtë e tij). Napa vetëm qeshte dhe po shikonte derisa Goku po shkonte për ti dhënë Farën Senxu Gohanit dhe Krulinit. Napës nuk i pritej dhe shkoj ta sulmoj Gokun por ai me disa shmangie mundi që ti ikte. Beteja u bë shumë e ashpër në favor ishte Goku kështu që Napa kur pa që nuk ka asnjë shanse ai pa Gohanin dhe filloi që të shkojë në drejtimin e tij kur Goku përdori një metodë dhe me atë metodë ai ra tek këmbët e Vexhitës. Dhe Vexhita pa mëshirë i kapi dorën duke e hedhur lartë dhe me një sferë energjike e vrau të gjithin

Dragon Ball GT

Dragon Ball GT Napa shfaqet si një Sajan i ligë ai ikën nga ferri si të gjithë të tjerët dhe takohet përsëri me Vexhitën ai kishte bindje se do ta vriste Vexhitën për hakmarrje por ndodhi e gjitha e kundërta Vexhita me në lëvizje shumë të shpejt e godet me një sferë energjike dhe Napa merr fund aty.

Personaliteti

Napa e pëlqen shumë luftën dhe gjërat ekstreme. Kur mbërrin në tokë në fillim ai e pyet Vexhitën nëse mund të shkatërron ndonjë qytet. Deri sa të arrinte Goku në fushën e betejës ai dëshironte që sa më shumë të shkatërronte Qytete apo Vende. Në Dragon Ball GT Napa nuk shfaqet dhe aq shumë sa ne Dragon Ball Z. Napa gjithashtu është një personazh shumë kokëfortë, dhe më së pari ai ka luftuar ne një mision kur e dërgon Friza.

Transformimet dhe aftësitë

Valë eksploduese (Exploding Wave)

Napa këtë trik e përdor ne Sagën e Sajanëve kur ndeshet me Pikolon, duke e formuar një sferë të madhe energjike.

Ngrirja pezull në ajër

Sikurse pothuajse të gjithë Personazhet e Dragon Ballit edhe Napa mund të ngrihet ne ajër.

Energjia e Valës e bërë me gojë (Mouth energy Wave)

Këtë trik Napa e bën kur është duke u ndeshur me Gohanin në Sagën e Sajanëve. i cili e hap gojën shumë dhe e shuan një valë energjie e cila është afër Gohanit ku papritur Pikolo hap krahët para Gohanit dhe e mbron atë.

Ozauro (Great ape)

Këtë teknik ai e përdor në lojën Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 gjithashtu e përdor edhe tek loja tjetër që quhet Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

Advertisement