Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Minotia
right|250px
Emri në Anime Minotia

Shao

Emrat Alternativa Minosha

Urigame

Paraqitet në
Raca Breshka
Familja

Tapion(vëllau i madh)

Minotia është vëllau i vogël i Tapionit

Biografia[]

[[Skeda:200px-Tapion_and_minotia.jpg|thumb|left|200px|Minotia dhe Tapion]] Tapion dhe Minotia kanë ndihmuar në përpjekjen për të ndaluar që përbindëshi Hirudegarn të shkatërrojë racen e tyre në Planetin Konats. Më në fund Minotia dhe Tapion e mposhtin Përbindëshin Hirudegarn duke e prerë Tapion me shpatën e tij në mes. Gjysma e poshtme e përbindësh është mbyllur brenda Minoties, dhe ai, si vëllai i tij, ishte i dërguar vetëm në hapësirë. Minotia u lirua nga Hoi magjistari i keq, pas të cilit Hirudegarni iu sul dhe e shkeli me këmb si të ishte miz duke e vrarë atë. Për të dy vëllëzërit përfundoi mirë.


Zërat e Aktorëve[]

  • Dublimi Japonisht: Sachi Matsumoto
  • Dublimi i Kompanis FUNimation: Aaron Dismuke

Imtimet[]

  • Në Dublimin Jess Disscographic të Digitalbit ne Shqipëri asnjëher nuk u shfaq filmi Grushti i Dragoit, në të cilin shfaqet edhe Minotia me Tapion.
  • Në manga Tapion dhe Mintoia nuk shfaqen Fare.
  • Para se te vritet nga Hirudegarn klithma qe leshon ai është e ngjashme me zërin e një Personazhi i quajtur Young Link. Mundet që ajo klithmë tjetë bërë nga Young Link. Edhe pse vetëm mendohet ashtu nuk është bërë e ditur asnjëerë.
Advertisement