Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Mbreti Kold
right|250px]コルド大王

Korudo Daiō

Emri në Anime Mbreti Kold
Emri në Manga Mbreti Kold
Emrat Alternativa Kold
Babai i Frizes
Perandori Kold
Kold Daio

Zot Kold

Paraqitet në
DB-Z.logo

Error: Must specify an image in the first line.

Raca E pa ditur
Familja Friza
Cooler
Cell

Mbreti Kold (コルド大王, Korudo Daiō) është babai i dyve i Frizes dhe i Coolerit. Ai shfaqet pas sagës së Frizës, tek fillimi i sagës së Androidëve. Mbreti Kold është pothuajse i gjithi si Friza në formën e dytë.

Emri[]

Sikurse emri i Frizës dhe i Kulerit, edhe Mbreti Kold e ka të njëjtin domethënie (diçka e akullt sepse Kold në anglisht është ftoftë).

Personaliteti[]

Mbreti Kold është një ndër kundërshtarët e Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT. Duket shumë si Friza në Formën e tij të dytë.

Tregimi[]

Saga e Frizës[]

Deri sa Mbreti Kold nuk paraqitet në këtë Sagë, ai vetëm tregon se si e ka gjetur Frizën kur ishte dëmtuar shumë, dhe Friza i kishte thënë Gokut dikur nga mesi i luftimit, ti je i vetmi që më ke dëmtuar përpos "Prindërve të mi të mrekullueshëm". thumb|left|200px|Mbreti Kold dhe Friza

Saga e Trunksit[]

Pasi që Friza mundet nga Goku në Panetin Namek, por edhe pse ishte faji i Frizës që ai u katandis kështu Friza kthehet përsëri. Friza gjetet nga Familja e tij dhe ai riparohet i gjithi, edhe pse Friza ishte i dëmtuar shumë ai arrin të mbijetojë. Kur Friza i gjithi shërohet, ai i tregon babait të tij për Super Sajanin që kishte ndeshur.

Atëherë ata marrin vendimin për të shkuar në tokë dhe për të marr hakë, se për çfarë i kishte bërë Goku. Friza kërkonte që të hakmerrej ndaj Gokut për atë që ndodhi në Namek, dhe Mbreti Kold do ti ndihmonte Frizës për ta bërë punën e tij sa më mirë. thumb|Mbreti Kold i vdekur Kur Mbreti Kold dhe Meka Friza mbërrijnë në Tokë, aty po i priste Trunksi i cili i priste me egërsi. Pasi që Trunks i mund disa ushtarë të Frizës atëherë e ka radhën Friza. Pasi që shndërrohet në Super Sajan Tranksi, Friza mposhtet menjëherë nga ai me anë të shpatës së tij duke e ndarë në dysh.

Pas vdekjes së Frizën radhën e ka Mbreti Kold, pasi që Mbreti Kold ia merr Tranksit shpatën ai është i bindur që do të fitojë, por ndodhe e kundërta Mbreti Kold së shpejti do humbasë. Pasi që Mbreti Kold e sulmon Trunksin me anë të shpatës së tij, Trunksi me anë të duarve e sulmon me një teknikë. Mbretin Kold teknika e godet në gjoks dhe ai fluturon tutje. Mbreti Kold i lutet atij që ta le të lirë por Trunks e përfundon atë (ai i lutet vetëm në anime, përderisa në manga Trunks e përfundon Mbretin Kold menjëherë).

Koha e ardhme[]

Në të ardhmen ndodhë ndryshe. Përderisa në të tashmen Trunks e përfundon Mbretin Kold dhe Frizën, në të ardhmen jo. Në të ardhmen këtë gjë e bën Goku, ai vjen më herët me anë të anijes së tij dhe e përfundon Frizën dhe Mbretin Kold. Dhe mandej do filloj Saga e androidëve

Saga e Cellit[]

Mbreti Kold paraqitet vetëm disa herë në këtë Sagë, ai paraqitet disa herë në sagën e Cellit në ferr dhe më nuk paraqitet deri në sagën tjetër. thumb|left|Mbreti Kold dhe Friza në Ferrthumb|Mbreti Kold në ferr

Saga e Sajanit të mrekullueshëm[]

Menjëherë pas Sagës së Cellit ata në ferr bëjnë lidhje miqësore me Forcat e Ginjus. Dhe kërkojnë për të gjetur një rrugë për të dalë nga Ferri, dhe për tu kthyer në tokë. Pasi që Goku lajmërohet se çfarë po ndodhë në ferr ai menjëherë shkon atje për të vendosur rregull. Pasi që Goku niset për në ferr edhe Pikon i vjen në ndihmë. Kold goditet nga Pikon në stomak dhe kthehet prapë ku ishte. Ai i bën edhe disa paraqitje të vogla në këtë sagë por jo shumë paraqitje.

Saga e Kid Buu-së[]

Ai i bën disa paraqitje në Sagën e Buu-së, ai del nga burgu dhe shikon në TV luftën mes Gokut dhe Kid Buu-së. Ai paraqitet duke qeshur kur Goku refuzon që ta hedh Sferën e energjisë kur Kid Buu është shumë afër Vexhitës. Por mërzitet kur e sheh Satanin duke e marr Vexhitën dhe duke e lënë Gokun ta vras Kid Buun.

Dragon Ball GT[]

Saga e Super 17[]

Ai shihet në Dragon Ball GT duke dalë nga Ferri edhe pse ai nuk shihet asnjëherë duke u dërguar prapë atje. Por kjo mund të jetë ndodhur nga disa Herot e Dragon Ball-it

Paraqitja në Video Lojëra[]

 • Dragon Ball Z: Budukai Tenkaichi
 • Dragon Ball Z: Budukai Tenkaichi 2
 • Dragon Ball Z: Budukai Tenkaichi 3
 • Dragon Ball Supersonic Warriors
 • Dragon Ball: Legacy of Goku

Teknikat[]

 • Levitate
 • Ki Blast
 • Survival
 • Swordmanship (Swordplay)
 • Full Power Death Beam
 • Super Explosive Wave
 • Cold Family Power

Zërat e Aktorëve[]

 • Dublimi Japonisht: Daisuke Gori (Dragonball Z), Ryuzaburo Otomo (Dragonball Kai)
 • Dublimi Kompanis Ocean Group: Adam Henderson
 • Dublimi i Kompanis FUNimation: Brad Jackson
 • Dublimi Latin Amerikan: Humberto Solórzano and José Luis Castañeda

Imtimet[]

 • Nga familja e tij vetëm Mbreti Cold nuk transformohet (lufton në formën e tij që ka ardhur në tokë)
 • Nëse në Dragon Ball Z Budukai Tenkaichi 3 Mbreti Cold e mund Frizën atëherë Mbreti Cold do ti thotë atij "ti je një djalë i tmerrshëm"
Advertisement