Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

thumb|253pxMaxhin Buu ( Majin Buu ) është karakter i shfaqur në anime dhe manga. Ai shfaqet në Dragon Ball Z dhe në Dragon Ball GT ky karakter u krijua nga Akira Toriyama. Si të gjithë personazhet e Dragon Ball-it edhe emri i Buu-s është qesharak. Bibidi dhe djali i tij Babidi është formuar nga "Bibbidi Bobbidi Buu". Mandej krijohet Super Buu.

Emri[]

Emri i Buu-së si i të gjithë personazheve është i çuditshëm është një bashkim i Babidit dhe Bibidit "Bibbidi Bobbidi Buu" . Në emrin anime Majin Buu kurse në manga Dijinn Buu dhe Dijin Boo. Alternativa është Buu. Emrat: Buu dhe Majin Boo. Kurse nga Dublimi Jess Discopraphic quhet Përbindësh.

Origjina[]

Majin Buu është i vjetër rreth pesë milion vjet më parë. Në Planetin e Kait Suprem jetonin shumë mirë dhe në harmoni disa Kai të tjerë. Kid Buu-ja e erdhi në atë planet duke shkatërruar çdo gjë. Buu-ja hëngri një Suprem Kai të shëndoshë dhe natyra e tij u ndryshua ai u kthye në Buu-në e shëndoshë. Sidoqoftë pas një kohe Buu-ja u lodh me urdhrat që i jepte Bibidi dhe tentoi ta vriste kështu që Bibidi e ktheu Buu-në aty ku ishte. Bibidi u vra nga Djali i Kait Suprem të lindjes.

Shfaqja e Buu-së në Saga[]

 • Në Sagën e Babidit.
 • Në Sagën e Majin Buu-së.
 • Në Sagën e fusionit.
 • Në Sagën e Kid Buu-së.

Buu-ja i shëndoshë[]

thumb|Buu-ja i shëndoshëBuuja i shëndoshë është forma e parë që paraqitet në Dragon ball Z Ai është bërë më i popullarizuar në lojërat kompjuterike të Dragon Ball

Personaliteti[]

Ndër më të fuqishmit e Dragon Ball Z është edhe Buu-ja. Në fillim personaliteti i tij është negativ por ai ndryshon më vonë. Ai fillon të vret njerëz dhe të ndeshet me Luftëtarët Z. Ai ndeshet me Gokun i cili shndërrohet në Super Sajan 3 dhe ndeshet me të pas ndeshjet Buu-ja vret edhe pronarin e tij Babidin. Deri sa ai shkon dhe takohet me Z. Satan dhe fillon që të ndryshon natyra e tij. Sidomos takohet me një qen i cili është i plagosur në këmbë dhe Buu-ja e shëron, (kjo nuk është e para herë që Buu-ja po shëron qenie). Megjithëse Z. Satan mundohet ta vret Buu-n por Buu-së fillon ti hyn në zemër për disa gjeste qesharake që bënte Z. Satan

Buu-ja i mirë[]

thumb|left|180px|Buu-ja i mirë Buu-ja i shëndoshë tani quhej si Buu-ja i mirë. Satani dhe Buu-ja kalojnë kohë të mira bashkë kur pa pritur ai qëllohet nga dy hajvanë të cilët e qëlluan atë. Ai ndeshet me Buu-në e keq Buu-ja i mirë ishte shumë i inatosur dhe nxori Buu-në e keq nga ai. Pas një lufte shumë të ashpër Buu-ja i keq e kthej në një çokollatë Buu-në e mirë dhe e hanë atë. Pas gëlltitjes së Buu-së së Mirë ai shndërrohet në Super Buu-në. ( Për Buu-në e keq mundë të lexoni më poshtë ).

Buu-ja i keq[]

thumb|154px|Pamja e Buu-së së ligëBuu-ja i keq ( apo siq njihet si Buu-ja i hollë ) është krijuar nga Majin Buu-ja i cili e nxori jashtë atë. Ai bëhet kur inati i tij del në sipërfaqe kur Van Zant e qëllon Z. Satan dhe ai aty e nxier Buu-në e keq. Gjëja e parë që mendoi Majin Buu-ja ishte të vriste Van Zant me një Sferë energjike ( kjo është e para herë që foli ai në këtë formë ). Buu-ja i keq pas një luftimi e shndërron Buu-në e mirë në një çokollatë. Buu-ja i keq e hanë Buu-në e mirë duke u kthyer në Super Buu dhe kjo është paraqitja e parë e Super Buu-së.

Personaliteti[]

Buu-ja i keq është më inteligjent se Majin Buu-ja por edhe më inteligjent se Buu-ja i mirë. Personaliteti i këtij personi është me një fjalë person negativ por kur bëhet fjalë për Satanin dhe familjen e Satant diçka e ndalon atë. Ai dëshiron që të hajë sa më shumë çokollata sepse me të vërtet i pëlqejnë.

Fusionet[]

Maxhin Majuub i vili bëhet prej Maxhin Buu's dhe Uub-it.

Dragon ball GT[]

Kjo sagë është me krijimin e përbindëshit parazit Baby i cili është nga raca e Tsufuruvesufuruve. Këtu armiku Baby ia del të arrijë në Tokë me qëllim shkatërrimin e të gjithë sajanëve. Nje rezistencë bën edhe Uub mirëpo nuk ia del vetëm Uub, ai nuk ia del vetëm. Kështu në çastet e fundit vjen Maxhin Buu dhe ata bëjnë fusionin me emrin Majuub.Goku me kamehameha te nivelit te 10 ia doli ta mund për një kohë të shkurtër. Baby ia mbath.

Format e tjera[]

 • Buu-ja i keq.
 • Super Buu.
 • Kid Buu.

Teknikat[]

 • Ki Blast
 • Absorbimi
 • Rigjenerimi i trupit
 • Ri shërimi i vetes
 • Grushti i planetit
 • Bimë Speciale
 • Kamehameha
 • Super Kamehameha
 • Bimë Çokollate
 • Renzoku Kikou Dan
 • Chou Makouhou
 • Koukyuu Gata Kikou Ha
 • Super Frymarrje
 • Shpërthim zemërimi
 • Sulm me likur
 • Sulmi i flakët me likur
 • Sulm me zile
 • Energjia e ime
 • Materialization

Paraqitja n video lojra[]

 • Dragon Ball Z Budukai 3
 • Dragon Ball Z Budukai 2
 • Dragon Ball Z Budukai Tenkaichi
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi
 • Super Dragon Ball Z.
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
 • Battle Stadium D.O.N
 • Dragon Ball Z: Supersonic Warriors.
 • Jump Ultimate Stars.
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road.
 • Dragon Ball Z: Infinite World.

Pjesmarrja në Saga[]

 • DBZ
 • Majin Buu Saga
 • Fusion Saga
 • Kid Buu Saga
 • DBGT
 • Black Star Dragon Ball Saga
 • Baby Saga
 • Super 17 Saga
Advertisement