Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

thumb|250pxKid Buu është forma origjinale e Maxhin Buu-së. Kur brenda trupit të Super Buu-së (I cili u krijua nga Buu-ja i keq dhe nga Maxhin Buu.) Kid Buu bëhet kur Buu-ja i mirë Gotenks, Pikolo, Gohani shpëtohen nga Goku dhe Vexhita.

Krijimi[]

Aktualisht, Buu-ja dhe Bibidi e bëjnë plan që Planeti i Kait të merr fund. Maxhin Buu tenton ta vret Kain Suprem të Perëndimit dhe Kain Suprem të Veriut. Kurse Kai Suprem i Jugut ishte më i forti prej Kai-ve. Kid Buu ndryshe quhet Ultra Buu (nga shumë fansa të mëdha Kid Buu quhet ndryshe Ultra Buu). Maxhin Buu ishte krijuar miliona vjet më parë (kur historia e Dragon Ball-it nuk ishte)ky përbindësh u krijua nga Bibidi. Ky përbindësh ka fuqi të pakrahasueshme.Maxhin Buu u krijua në planetin e thumb|left|Buu pasi që e absorbon Kain e JugutKai-ve dhe aty u bashkangjit në jetën e Kai-ve. Pasi që sulmon Maxhin Buu fillon sulmin edhe tek Kait ai e absorbon Kain e madh suprem i cili e merr edhe pamjen si kai i madh suprem i cili bëhet i shëndoshë (apo ndryshe i thonë Buu-ja i shëndoshë). Bibidi (një magjistar i keq i cili krijoj Buu-në) e shikoj këtë krizë që po i ndodhte dhe e mbylli brenda një topi magjik. Bibidi u vra nga Kai Suprem i lindjes për një kohë të shkurtër, I cili besohet se

Maxhin Buu do kthehej për të mirë... Sidoçoftë, Maxhin Buu-ja i shëndoshë do kthehej prapë pas miliona vjetësh kjo është e ditur dhe rrezikon botën, Babidi. Pas disa ndryshimesh të Buu-së si nga Buu-ja i shëndoshë ku për shkakun e Z.Satan e krijon një Buu tjetër Buu-ja i keq dhe në Super Buu. Nga Super Buu për shkak të Gokut dhe Vexhitës të cilin në orgjinalitet (botën reale) spo ndodhte asgjë kurse brenda kokës së Super Buu-së po ndodhte një luftë. Pas luftës ata shkojnë dhe i çlirojnë Gotenksin, Pikolon, Gohanin por pasi që i shpëtojnë të tretë ndodhë diçka tjetër Super Buu rikthehet në Kid Buu.

Maxhin Buu-ja i vërtetë[]

Pasi Kid Buu vjen në skenë, Buu përpjeket për të shkatërruar Tokën me një shpërthim të vogël, por është i shtrembëruar nga Vegeta. Kid Buu pastaj krijon një masiv të energjisë dhe gjuan topin drejt Tokës. Goku dhe Vegeta kuptojnë se ata nuk mund ta ndalojnthumb|Kid Buu përgatitet për ta shkatërruar Tokën dhe bëjnë një përpjekje për t'i shpëtuar të gjithë me z. Satan, Bee, Dan-Dan-in, Gohan, Goten, Piccolo, dhe Trunksin. Megjithatë, vetëm dy janë në gjendje të shpëtojnë z.Satan, Bee, dhe Dende para Kibito Kait , menjëherë Goku dhe Vegeta, teletransportohen larg me lëvizjen menjëhershëm. Gohan, Goten, Piccolo, kanë mbetur në Tokë dhe të gjithë të tjetër janë krejtësisht të shkatërruar pas shpërthimit,Kid Buu shkon në kërkim të Gokut dhe Vexhitës,Kid Buu teletransportohet te shumë planete si dhe ai bën shkatërrimin e tyre pasi që shikon a janë aty Sajanët. Përfundimisht, Kid Buu arrin të kuptojë rritjen e fuqisë së kompetencave të luftuar ndaj Gokut dhe Vexhitës, pastaj teletransportohen për në Planetin Kai për rri luftimin e dëshiruar. Pas mbërritjes, Kid Buu bën luftë me Gokun Super Sajan 2, duke fituar shpejt pjesën e sipërme të dorës, duke i shkaktuar Gokut dhimbje dhe dëshirë për tu transformuar në një Super Sajan 3 dhe për të luftuar të barabartë me të. Kid Buu, duke pasur avantazhin e përhershme në fuqi, fiton mbi të goditurat në Gokun, i cili shpejt e humb nga duart e tij fuqinë pas transformimit në Super Sajan 3... Vegeta angazhohet në Kid Buu-në në një përpjekje për të fituar disa kohë, por shpejt e mundi Vexhitën gjithashtu. Z. Satan hapë në përpjekje për të luftuar Buu-në, por Kid Buu është shumë i shpejtë në lëvizje për të vrarë,Kid Buu e gjen veten të paaftë ta bëjë një gjë të tillë për shkak se kishte kujtimet e Maxhin Buu-së së shëndoshë. Zhgënjimin e tij shpie atë në fund të fundit për të nxjerr nga goja një gur të vogël i cili Shpërthen pandërgjegjshmërish. Tani asgjë s'mund të bëjë për të ndaluar atë, Kid Buu e rinis luftën me i inat me z. Satan, lëviz për të vrarë atë kur i shëndoshi Maxhin Buu e shpëton Z.Satan. Zemërim i Maxhin Buu-së së shëndoshë bën që Kid Buu të e lejon Z.Satan dhe ti left|thumb|Pamja origjinale e Kid Buu-sëtrgon se lufta është me Maxhin Buu-në. Maxhin Buu dhe Kid Buu luftojnë me njëri-tjetrit, pastaj të përgjakosen në luftime. Kid Buu shpejtë betejën e kthen në favor të tij, dhe ai në fund të fundit dominon ndaj Maxhin Buu-së së shëndoshë, i cili megjithatë, nuk pranon të heqë dorë nga lufta.

Ndërkohë, Goku dhe Vegeta kanë një plan për të shkuar lart tek Dan-Dan-i dhe të përdorin Sferat e Dragoit të Namekut për rivendosjen e Tokës dhe të ringjallin të gjithë njerëzit e mirë që u vranë pas Turneut të Arteve Marciale. Goku pastaj përgatitet për të krijuar një Sferë Energjie, ndërsa Vegeta përdor me Mbretin Kai telepati për të pyetur se si është toka dhe të japin ndihmë, në të cilin vetëm familja dhe shokët e tyre të përgjigjen.

Maxhin Buu dhe Kid Buu vazhdojë betejën e tyre, derisa Maxhin Buu i shëndoshë është rrahur aq keq sa ai nuk mund të luftojnë me Z. Satan lufton për ta ndaluar Kid Buu-në, edhe një herë Vegeta bën betejë me Kid Buu-në për të fituar kohë disa herë. Në fund të fundit, z. Satan arrin të bindë banorët e Tokës të i qojnë duart dhe ta përfundojnë Sferën e energjisë, dhe Sfera e energjisë arrin përfundimin. Për fat të keq, Kid Buu mban goditje ndaj Vexhites, duke e mbajtur atë në rrugën e Sferës së energjisë, pra Goku është gati për ta hedhur sulmin. Megjithatë,Majin Buu i shëndoshë zgjohet.thumb|Fundi i Kid Buu-së

Tani me një pengesë të lirë rrugore, Goku merr shansin e tij dhe e hedh drejt Sferën e Energjisë drejt Kid Buu-së, por Kid Buu është në gjendje për ta ndaluar atë dhe ngadalë e shtyn atë drejt Goku-të. Dan-Dan-i pastaj përdor Sferat e Dragoit të Namekut dhe e shndërrojnë në Super Sajan Gokun. Për një çast Majin Buu është i mundur.

Buu po përballet me zemërin e Gokut, Kid Buu duhet të përgatitet të përfundoj. Majin Buu-ja i shëndoshë nuk dëshironte që rreziku për krijimin e një tjetër Buu-je të keq të ndodhë nëpërmjet zemërimit të Majin Buu-së së shëndoshë. Por Goku beson se Majin Buu i shëndoshë ka ndryshuar veten dhe meriton të jetojnë jetën e paqes, dhe u kërkon Dan-Dan-it për ta shëruar Maxhin Buu-në e shëndoshë . Kibito Kai pastaj përdor energjinë e tij për të teletransportuar Gokun, Vexhitën, Dan-Dan-in, z. Satan, Maxhin Buu-në e shëndoshë, dhe të kthehet në Tokë,

Në mënyrë që të zgjidhin gjërat për të mirën e Maxhin Buu-së së shëndoshë, Goku dëshiron që Shenron të heq të gjitha kujtimet e liga që njerëzit kishin për Maxhin Buu-në. Z.Satan duhet të kujdeset për Maxhin Buu-në e shëndoshë gjithashtu i jep urdhra Maxhin Buu-së të përmbahet nga zemërimi, pa marrë parasysh çfarë ndodhë.

Ultra Buu[]

thumb|left|Ultra BuuDuke parë shkurtimisht në disa panele të manges dhe animes disa ngjarje të shkruara, origjinali Kid Buu absorbon Kain Suprem të Jugut,Kid Buu, nga muskujt e egër duke krijuar një version frymor. Por pas absorbimit të dytë Kai të Madh dhe të shëndoshë ai quhet Buu-ja i shëndoshë, Nga shumë fansa të Dragon Ball-it Kid Buu ka disa emëra si për shembull quhet "Ultra Buu", dikush e quan edhe "Mega Buu" edhe "Super Kid Buu" këto emra janë nga shumë fansa të Dragon Ball-it.

Legjenda e Buu-së[]

thumb Dhjetë vjet më vonë, Gohani dhe Videli u martuan dhe kishin një vajzë me emrin Pan. Ky vit për Gokun, Gohanin, Gotenin, Vexhitën, Trunksin, Satanin, Maxhin Buu-në dhe Pan ishte i veçantë sepse do hyjnë në Turneun Botërore. Satani i tha Maxhin Buu-së së shëndoshë për të fituar çdo raund, por në atë me Satanin të humbasë me qëllim në finale. Ai tha se si shpërblim, Satani një ditë do ta le Maxhin Buu-në ta rrahë atë. Ka pasur edhe një Luftëtarë të ri të quajtur Uub i cili hyri në turneun që nuk dihej për Kid Buu-në, E kishte fuqinë e tij si një person më i mirë. Uub lufton Gokun por, Uub humbë. Goku tha se Uub ishte shumë i fortë, por ai nuk e di se si të kontrollojë pushtetin e tij (vetëm është në gjendje të tërheqë atë kur është i zemëruar) kështu Goku qëndron në fshatin e Uub-it për disa vjet, mori Pan-in e çmendur sepse Goku i premtoi të kalojë më shumë kohë me të.

Personaliteti[]

Buu e vetmja arsye për ekzistencën absolute ishte për ta bërë shkatërrimin e tyre. Ai ka gëzuar edhe shkatërrimin e gjithë gjithësisë. Arsyeja e vetme pse Kid Buu tregoi ndonjë përmbajtje të pushtetit të tij ishte për të zgjeruar aktivitetin e shkatërrimit. Me fjalë të tjera, e vetmja arsye që Kid Buu nuk do të vriste menjëherë ishte në mënyrë që ai të mund të "luante" më shumë me të tjerët. Ai nuk është një sadist vrasësi që kërkojnë të sjellin dhimbje të viktimave të tij, ai as nuk të kërkojnë të jetë i madh mbi çdo gjë. Ai thjesht kërkon të ketë argëtim në të gjithë universi. Kid Buu vdes vetëm nga një Genki Dama e ushqyer nga qeniet e gjithë universi dhe më gjerë.

Megjithëse ai është mjaft i paarsyeshëm dhe i çmendur, Kid Buu nuk duket të ketë fare inteligjencë.

Buu-ja rikthehet[]

Uub është i mirë, ndryshimi i versionit të Kid Buu. E drejta kur Goku e mundi Kid Buu-në me Sferën e energjisë nga i gjithë universi, i tha Kid Buu-së se ai shpreson që do të vijnë përsëri dikush si një person i mirë, në mënyrë që ata të mund të luftojnë përsëri. shihet se kjo dëshirë është e madhe e Gokut dhe i plotësohet nga emri Buu shndërrohet në Uub. Goku lufton me atë në Turneun e Arteve Marcial dhjetë vjet më vonë. Goku atëherë e merr atë larg për të trajnuar në mënyrë që do të ketë një Goku tjetër i cili mund të mbrojë e Tokës. (Shënime: "Uub" është "Buu" prapa).

Teknikat[]

Ki Blast[]

Shpërthimi i energjisë, forma më themelore e shpërthimit valë.

Absorbimi[]

Majin Buu gllabëron plotësisht dhe merr një kundërshtar në trupin e tij për të shkaktuar një rritje fizike dhe mendore fuqisë. Majin Buu zakonisht ka një organ grimse që lëngëzon pjesë-pjesë, ose ai ka një pjesë të lëkurës që i bie nga trupi i tij. E pastaj do shfaqet tinëzarisht pas personi,ose tendos veten të jetë i gjerë e i mjaftueshme për të akomoduar pjesët e tij.E do të kërcej mbi personin...

Manipulimi dhe rigjenerimi i trupit[]

Majin Buu ka kontroll të plotë mbi çdo aspekt të tij fizik, është në gjendje të zgjas, formėn ndërresë, lëngëzoj, përndryshe edhe për të manipuluar trupin e tij të lakueshëm; dobishme si një sulm dhe mbrojtje dhe si një mjet përthithës. Ai gjithashtu mund për të përtërirë trupin e tij në një nën-nivel molekular, duke e lejuar atë të mbijetojnë pothuajse gjithmonë, megjithatë, ai nuk ishte në gjendje të rigjenerohet nga Goku kur Sfera e energjisë shkatërruan çdo atom të Buus. Trupi i tij mund të jetë aq i lakueshëm sa që mund edhe të i jep gati-pavdekësi; ai është shfaqur në një pikë që mbijeton pas shpërthimit të Tokës Kid Buu është treguar gjatë luftën në mes Vegito-s dhe Super Buu-s se edhe ringjallje ka limitet e saj.

Planet Burst[]

thumb|150px|Buu duke e bërë Shpërthimin e Planetit Një Ki masive, një top i krijuar nga Kid Buu mbledhje e energjisë drejtë e në dorë,energji të mjaftueshme për të shkatërruar planetin e madhësisë së Tokës vetëm me një të shtënë. Përdoret për të shkatërruar jo vetëm Tokën por shumë planete të tjera si kur Buu kërkon se ku ishin fshehur Goku dhe Vexhita. Ashtu si konvergjence e vijave trare, është përdorur nga pothuajse të gjitha format e Majin Buu-së (me përjashtim të Buu-së së keq). Kjo teknikë quhet konvergjence e vijave në Video lojën Dragon Ball Budokai. Dhe në Dragon Ball Budukai Tenkaichi 3.

Vanishing Beam[]

Një teknikë e përdorur shumë herë nga Majin Buu dhe nënshkrimin e tij. Kjo zakonisht është një madhësi mesatare, e kuqe apo ngjyrë vjollcë e gjitha e marrë flakë thumb|left

Kamehameha[]

Një teknikë e marrë nga Goku Majin Buu e kopjon atë, është ngjyrë Trëndafili.

Super Kamehameha[]

Version i ri i Kamehamehas ndryshe nga Kamehamehat e tjera kjo është me ngjyrë Blu.

Renzoku Kikou Dan[]

E lëshuar një valë energjie me ngjyrë të kaltër

Chou Makouhou[]

Një energji e lëshuar me gojë.

Buu Rocket[]

E përdorë tek Buu-ja i mirë

Lëvizje e menjëhershëm[]

E kopjuar nga Goku e cila lëvizje mundëson që mund lëvizësh në një lartësi më të madhe.

Advertisement