Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

Kapiten Ginju (Captain Ginyu,ギニュー隊長, Ginyū Taichō; Anglisht: "Commander Ginyu") Është personazh i trilluar i serisë Dragon Ball Z. Ai e bën paraqitjen e parë në episodin e quajtur Forcat Speciale të Ginjus (The Ginyu Force). Emri i tij është gyunyu që në japonisht është një lloj qumështi.

Biografia[]

Misioni në Namek[]

Misioni në Namek

Kapiten Ginju është më i forti nga forcat e tij speciale. Ai dhe kompania e tij vijnë në Namek pasi që Friza u jap detyrën për tu kujdesur për Sferat e Dragoit. Udhëtimi i tyre nuk zgjati shumë gjatë udhëtimit Vexhita ishte duke u ndeshur me Dodorien dhe Zarbon. Ai e përmbushi misionin e tij duke i sjell Frizës të gjithë Sferat e Dragoit. Për fatë të mirë Friza nuk mund të bënte gjë sepse vetëm një Namekian mund ta thërriste Dragoin Hyjnor. Të pothuajse gjithë Namekianët kishin vdekur nga Friza, por jo të gjithë kishin të mbijetuar. Pra gjuha e Namekianëve nuk mund që ti lejonte Frizën dhe të tjerët për të shprehur dëshirën.

Ndryshimi i Trupit[]

Kapiten Ginju fillon që të friksohet paksa për gjendjen në Namek. Gjendja e luftërave të tij kishte rënë. Sepse Rikumi jeice dhe Guldo kishin vdekur në betejën me Gokun. Ai fillon të ndeshet me Gokun me një fuqi të dytë të paparë dhe grushta të fuqishëm. Bulma dhe Ginju pasi qe Ginju transformohet në një bretkosë. Sipas matësit të Kapitenit Ginju, Goku e arrin fuqinë e tij deri në 60,000 (kundër forcës së Ginjus ishte e madhe sepse Ginjuja e kishte forcën 5,000). Ginju fillon të besoj se Goku mund të jetë Super Sajani i cili lind çdo njëmijë vjet. Ginjus i rritet edhe më shumë frika ndaj Gokut Ginju i cili fillonte të besonte çdo herë e më shumë për Super Sajanin legjendarë (Gokun).Në luftimin me Gokun Kapiteni Ginju e ndryshon trupin me Gokun. Në fillim ai e plagos trupin e vet dhe i ndryshon me Gokun. Goku edhe me atë trup të plagosur mund të arrin deri tek beteja tjetër ku po ndesheshin Gohani dhe Krulin kundër Ginjus. Më vonë ndërhynë Vexhita duke u ndeshur me Ginjun. Pas një beteje të ashpër Vexhita sulet kundër Ginjus. Ginju mendon ta përdorë Ndryshimin e trupit, në matë çast Goku e hedh një bretkosë në mes të Vexhitës dhe Ginjus kështu që Ginju shndërrohet në një Bretkosë. Edhe si një Bretkosë Ginju arrinë që Bulmës tija mbush mendjen me disa gjeste qesharake. Bulma krion një makinë e cila mund ti përkthejë të gjitha gjuhët e gjallesave edhe atë gjuhë të Bretkosës. Kur ajo e le atë në qafën e Bretkosës (Ginjus) ai menjëherë e ndërron trupin me Bulmën. Ginju i cili kishte trupin e Bulmës shkon deri tek beteja e Frizës dhe Gokut. Atëherë për Gohanin lindin dyshime Gohani e sheh që ai kishte ndryshuar trupat me Bulmës dhe Ginjus. Gohani e merr Bulmën (Bretkocën) dhe e sheh që Ginju dëshiron ta ndërroj trupin me Pikolon por, ai e hedh Bulmën dhe arrin që ta kthejë Bulmën siç ishte.

Vdekja[]

Vdekja e Ginjus ndodhë kur Kid Buu e shkatërron Tokën. Ai e bën një paraqitje në Dragon Ball Z në Ferr. Ginju kthehet në Tokë bashkë me gjithë të tjerët atëherë kur Goku shprehë dëshirën të kthehen të gjithë banorët e tokës sepse i kishte vrarë Kid Buu. Ai bën një paraqitje në Dragon Ball GT në Sagën e Super 17 por kthehet prapë në Ferr pasi që ik nga Ferri.

Teknikat[]

  • Ndryshim Trupi (Metamorfoza)
  • Dinamit Galaksie
  • Shpërthim Energjie
  • Shpërthim Qumështi
  • Gjuajtje Permesan
Advertisement