Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Janemba
right|250pxJanemba
Emri në Anime Janemba
Emrat Alternativa Janempa
Paraqitet në
DB-Z.logo
Raca Demon
Familja Saike

Janemba shfaqet në filmin e 12# të Dragon Ball Z i cili Quhet Fusion Reborn. Ai është demon, i cili ia merr trupin e një djaloshi në ferr që quhet Saike. Ai merr trupin e Saikes me anë të një lëngu, pas shpërthimit të atij lëngu shpirti i Janembës hyn në Trupin e Saikes. Pas krijimit të tij Gokus dhe Vexhitës i duhen të përballen me të.


thumb|Janemba forma origjinale

Demoni Saike[]

Saike është një personazh adoleshentë i cili bie viktimë ndaj Janembës, sepse pasi që lëngu shpërthen i bie Saikes i gjithi dhe kështu shpirti i Janembës shkon tek Saike.

Forma e parë[]

Forma e tij e parë quhet Janemba dhe është i një fëmijë gjigant dhe shumë i madh. Inteligjenca e Janembës nuk është dhe aq shumë e arrirë, e vetmja fjalë që di është emri i tij . Në fillim ai vendos që të lufton me të gjithë ferrin dhe ti tregoj atyre se ai komandon tani, dhe duke bërë shaka me ta deri sa ata ta pranojnë këtë fakt. Më në fund mbërrin Goku i cili si gjithmonë bëhet hero, ai i tregon atij fuqinë e vërtet të Super Sajanit 3 dhe e mposht atë. Pasi që është mposhtur ai transformohet në Janemba. Duke u bërë më i fortë dhe i jep një sfidë tjetër Gokut. Për tu mposhtur Janemba, ndihmon edhe Pikon. thumb|left|Janemba në formën e dytë

Forma e dytë[]

Forma e dytë e Janembës është më e fortë se forma e parë. Tani Gokut i duhet të përballet me një kundërshtar edhe më të fuqishëm se që ishte më parë. Gjatë luftës që ndodh aty vjen edhe Vexhita, por edhe pasi që vjen Vexhita në skenë Janemba ende është në gjendje ti përballojë. Më në fund Goku e pyet Vexhitën për fusion, Vexhita nuk pranon. Pas shumë përpjekjeve të Gokut më në fund Vexhita pranon. Pasi që bëhen së bashku fusion Goku dhe Vexhita shkrihen në një duke u bërë Gogeta. Tani Janemba ishte në rrezik të madh Gogeta me një goditje energjike e mund Janembën kështu që Janemba merr fund dhe Saike kthehet si më parë. Të gjithë shlirohen dhe ferri kthehet si më parë.


Teknikat[]

 • Flight
 • Ki Blast
 • Bunkai Teleport
 • Rapid Energy Cannon
 • Illusion Smash
 • Copy Attack
 • Reality Manipulation
 • Physical Mass Manipulation
 • Lightning Shower Rain
 • Hell Gate
 • Spike Hell
 • Dimension Sword
 • Mouth Energy Wave
 • Mystic Attack
 • Absorption

Fuqia[]

Fuqia e Janembës është shumë interesante sepse edhe pas mposhtjes që i bon Goku kur është Super Sajan 3. Ai prapë se prapë transformohet në një formë tjetër të Janembës.

Dobësitë[]

Dobësitë e tij janë shumë të vogla por të ndjeshme. Ai ka dobësi fyerjen sepse kur fyet ai transformohet. Si p.sh ai transformohet në Transformimin e dytë kur fyhet nga Goku

Luftërat[]

 • Janemba vs. Pikkon
 • Janemba vs. Goku
 • Super Janemba vs. Super Sajan 3 Goku
 • Super Janemba vs. Super Sajan 2 Vegeta
 • Super Janemba vs. Veku
 • Super Janemba vs. Pikkon
 • Super Janemba vs. Super Gogeta

Video Lojërat[]

 • Dragon Ball Z: Shin Budokai
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
 • Dragon Ball Z: Infinite World
 • Dragon Ball: Raging Blast 2

Zërat e Aktorëve[]

 • Doblimi Japonisht : Tessho Genda
 • Dublimi i Kompanisë FUNimation : Jim Foronda (Janempa) and Kent Williams (Janemba)

Imtimet[]

 • Janemba është i vetmi kundërshtar i cili shkatërrohet nga një fusion (Super Gogeta). Por një fusion tjetër vret një kundërshtar tjetër , Didaktori i cili vritet nga Gotenks në të ardhmen.
 • Filmi i Janembës nuk është shfaqur në gjuhën shqipe asnjëherë.

Referencat[]

1 Merr pjesë në Dragon Ball Budukai Tenkaichi

Advertisement