Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

Goku thumb është përsonazhi kryesor dhe superheroi i Sferave të Dragoit duke përfshirë Sferat e Dragoit, Sferat e Dragoit Z dhe Sferat e Dragoit GT. Ai është i njohur si një përsonazh i gëzuar, energjik, i dashur, konkurrues, ha shumë, u beson shumë të tjerëve dhe arrinë ti bëj edhe ata të mirë.

Paraqitja

Goku ka flokë të zinj me maja-maja dhe sy të zi. Trupin fizikë e ka të përkryer sikurse i ati Bardock. Pajisjet e tij të zakonshme janë uniforma e arteve marciale me ngjyrë të kuqe-portokalltë me një kanatierë të kaltër, manshet, brez dhe këpucë. Në pjesën e përparme të uniformës ai i ka simbolet e ushtrimit të Mjeshtër Roshit, Mbretit Kai dhe pas Betejës me Frizen e ka simbolin e vet.


Trashëgimia

Kakarrot është emri që i është dhënë në familjen sajane kur ka lindur në Planetin Vexhita. Në fillim Goku e hedh poshtë trashëgimin e tij duke bërë Betejën me Frizën. Vetëm sajanët e thërrasin me emrin Sajan dhe Vexhita nuk pranon ta thërras në mënyrë tjetër duke menduar se ai duhet të krenohet për trashëgimin e tij. Emri origjinal i Gokut i përshtatet me pjesën tjetër të familjes që zakonisht kanë emra perimesh. Emri i Gokut Kakarrot rrjedh nga fjala Karrotë. Vëllai i tij Raditz e ka emrin prej fjalës rrepkë kur babi i tij Bardock e ka prej një bime.

Biografia

Goku ishte lindur në Planetin Vexhita. Pas përplasjes në Tokë Goku bëhet nipi i adoptuar i Gjyshit Gohan. Goku gjatë gjithë kohës ka menduar se ai ishte braktisur nga prindërit e tij në mal dhe se më pas gjyshi e kishte gjetur, rritur dhe kujdesur për të. Megjithatë, babi biologjik i Goku është Bardock. Nëna e tij megjithatë nuk dihet. Ai gjithashtu e ka një vëlla më të madh të quajtur Raditz. Gruaja e tij është Kiki dhe ka dy djem: Gohanin dhe Goten. Në versionin e lojërave Budokai Tenkaichi është një alternativë tjetër se si Burdock e sheh si vizion Goku përderisa e mund Frizën. Fatkeqësisht ai nuk di shumë për Gokun sepse gjatë gjithë kohës ishte në luftë dhe nuk kishte kohë të kujdesej për djalin e tij të dytë. Në lojën Dragon Ball Z: Burst Limit, Goku takohet me babain e tij dhe madje ishte i panjohur për lidhjen që kishin. Në Drastic Piece shihen sesi Burdock dhe Goku fillojnë marrëdhëniet e tyre madje Goku e quan "baba".

Para - Dragon Ball

thumbNuk është ditur se Goku është një luftëtar i racës Sajane para Dragon Ball Z. Goku është dërguar në Tokë ti zaptoj njerëzit e tokës. Më pas një plak me emrin Gjyshi Gohan që jetonte në malin Pauzo. Ai ia dha emrin Goku. Goku një ditë duke u stërvitur ra në një grykë ku pësoj një traumë koke. Trauma i shkaktoj që ky programimit të natyrës Sajane dhe Goku u bë një fëmijë naiv. Ai nga dëshira dhe e keqja e botës dhe komplet i pavarur për misionin origjinal të shkatërrimit. Pas ca kohe ai shndërrohet në Ozaru duke vrarë gjyshin e tij adoptiv. Pastaj atij dalëngadalë i rikthehet natyra deri në moshën dymbëdhjetë vjeçare.

Dragon Ball

thumbGoku në serinë origjinale paraqitet vetëm nga mosha dymbëdhjetë vjeçare. Ai ka një forcë të stërmadhe dhe një bisht. Ai ka edhe një shkop magjikë edhe Sferën e katërt të Dragoit. Goku e takon Bulmën dhe së bashku fillojnë rrugëtimin për Dragon Ball. Më vonë ata takojnë Jamçën (banditin e shkretëtirës) që më vonë bëhet shoku i tij. Ai takohet edhe me gruan e tij të ardhshme dhe legjendarin e arteve marciale Mjeshtër Roshin. Ku nga ai e merr “renë fluturuese” dhe e mëson Kamehameha – në. Ai shkon të stërvitet me Mjeshtër Roshin dhe bëhet një ndër luftëtarët më të fortë në Tokë. Shoku i stërvitjes ishte një armik në fillim mirpo pastaj bëeht miku i tij më i mirë. Pas Turneut të 21 të Arteve Marciale ai shkon të marr Sferën e katërt të Dragoit ku ai beson se në të është shpirti i gjyshit të tij. Gjatë këtij udhëtimi ai përballet me Ushtrinë e Shiritit të Kuq. Pasi që i mund disa agjentë, ai përballet me Gjeneralin Tao ku e mposht atë dhe gjithë Ushtrin e Shiritit të Kuq. Goku me “renë fluturuese” shkon nëpër botë që ti përmirësoj aftësitë e tij duke notuar dhe vrapuar. Ata bien dakord të takohen në turneun e ardhshëm. Në fillim luftëtari i tij armik ishte Tien Shin Han i cili ishte i trajnuar nga rivali i Mjeshtër Roshit, Mjeshtër Lejleku. Ata ndeshën ballë-përballë në Turneun e 22 të Arteve Marciale. Pas turneut paraqitet Pikolo Daimio i cili pasi që e vrau Krulin dëshiron që e gjithë bota ti varet sundimit të tij. Pas betejes së vështir ai hakmerret për vdekjen e Mjeshtër Roshit dhe Krulinit. Pak para vdekjes ai lëshoi nga goja një vezë që më pas u shndërrua në Pikolo jr. ( i riu). Pas betejes Goku pranon të stërvitet me Kamin (Zotin e Tokës) për 3 vjet. Në turneun e 23 të Arteve Marciale ai takohet me shumë rival ku madje lufton edhe me gruan e tij të ardhshme Kikin. Ai këtu e mund Pikolon e Ri. Dhe bëhet “më i forti nën qiell”.

Dragon Ball Z

Saga e Sajanëve

Në fillim të Dragon Ball Z, Goku ka ndërtuar një familje me gruan e tij Kiki dhe djalin e tij Gohanin. Një kërcënim i ri dhe i Super Fuqishëm ka ardhur në Tokë me emrin Raditz, që prezantohet si vëllau i madh i Gokut. Raditzi i tregon se ai ishte një sajan i dërguar në Tokë në mënyrë që ta pushtoj. Pasi që Goku e ka humbur rrënjësisht ndjenjën e një sajani e mund atë dhe e rrëmben dalin e tij Gohanin. Ai i thotë se duhet ti vrasë 100 njerëz në mënyrë që ta sheh djalin e tij sërish gjallë. Pikolo paraqitet dhe ata i bashkojnë forcat për të mundur Raditzin. Goku e sakrifikon vetveten në mënyrë që ai ta mbaj derisa Pikolo ta bëjë një Rreze Speciale në mënyrë që ta vrasë Raditzin. Të dy përfundojnë të vdekur edhe Goku dhe Raditzi. Pak para vdekjes ai mëson se edhe 2 Sajan më të fuqishëm do të vinin edhe 1 vjet. Në Botën e Përtejme ai ushtrohet me Mbretin Kai në mënyrë që të bëhet i fortë e ti mund Sajanët. Ai mëson atje Grushtin e Mbretit Kai dhe Spirit Bomb dhe ushtrohet në një gravitacion akoma me të madh. Në një gravitacion sa 10 fishi i Tokës. Pak para betejës me anë të Sferave të Dragoit ata e kthejnë në jetë Gokun. Ai arrin pak vonë duke i gjetur Jançën, Tienshinhanin dhe Çautson të vdekur. Ai e mund Napen dhe bëhet gati përpara se të ballafaqohet me Vexhitën. Me ndihmën e Grushtit të Mbreti Kai dhe Spirit Bomb dhe të Gohanin, Krulinit dhe Jaxhirubes ia dalin ta mundin Vexhitën. Krulin e pat rastin ta vriste Vexhitëm mirpo Goku iu lut që ta linte Vexhitën të shkonte. Vexhita i tha se herën e ardhshme atij nuk do ti vij keq. Vexhita u largua nga toka por nuk e shprehu te gjithe mllefin qe kishte per Gokun. Goku u shërua dhe priste kush do te ishte kundershtari i tij .

Saga e Frizës

Pas betejës me Vexhitën Goku i ka mbledhur fuqitë dhe shkon në planetin Namek te ndihmoj Gohanit, Krulinit dhe Bulmës të cilët po i kërkojnë Sferat e Dragoit Namekian. Ai në anijen kozmike që babi i Bulmës e ka ndërtuar për të ushtrohet në 100 fishin e forcës normale të Gravitetit. Rrugës has edhe shumë probleme sikur stuhitë kozmike elektro-magnetike etj. Ai arrin me kohë ti shpëtojë shokët e tij dhe Vexhitën prej Forcave Speciale të Ginius. Ai i mund Rikumin, Baten dhe me në fund përballet me Kapitenin Giniu. Gjatë kësaj kohe për herë të parë dëgjohet për legjendën e Super Sajanit dhe Vexhita nga mënyra e luftimit të Gokut jep konkulzime se Goku tashmë është shndërruar në Super Sajan, por që nuk është e saktë. Pas dëmtimit të trupit të Gokut dhe fundit të paaftësisë së tij Vexhita e merr Gokun dhe e dërgon në Dhomën e Përtrirjes. Gjatë kohës së shërimit të tij Gohan dhe Krulin i shprehin dy dëshirat e tyre dhe Plaku i Namekut vdes duke bërë që këta të zihen në grackë nga Friza. Goku gjatë gjithë kohës e ndjen betejën dhe arrin në kohë që ti shpëtoj Gohanin, Krulin dhe Vexhitën nga zemërimi i Frizës. Më në fund ai përballet me Frizën. Në përballjen e tij me Frizën vritet Pikolo dhe Krulin. Kur e sheh se Krulin ka vdekur dhe ndihet i pafuqishëm për ta mbrojur atë dhe të tjerët, zemërimi që ndien, inati, urrejtja dhe gjithë forca eksplodon. Atëherë Goku shndërrohet ne Super Sajan. Pas një beteje të ashpër në mes Gokut si Super Sajan dhe Frizës i cili në fillim duke përdorur 50% të fuqive të tij, fitorja e Gokut duke e afërt. Por në atë çast Friza zbulon diçka akoma më të befasishme. Ai transformohet në 100% të fuqive të tij. Duke parë se fuqitë e Gokut janë larg aftësive të Frizës, Friza përdor një teknik të fundit dëshpëruese. Ai përdor Diskun Shkatërrues dhe i vihet pas Gokut. Nga pakujdesia e Frizës, ai ndahet përgjysmë dhe i lutet Gokut për shpëtim. Goku zemërgjerë,i jep një pjesë të konsiderueshme nga energjia e tij, të cilën fatkeqësisht Friza e përdor si armën e fundit që ta vras Gokun. Goku e mund Frizën pas një përleshje në mes Ki-ve të Frizës dhe asaj të Gokut.

Saga e Androidëve

Goku kthehet në Tokë dhe takon një Super Sajan adoleshent me emrin Trunks i cili ka ardhur nga e ardhmja. Trunks i kërkon që ti masin forcat dhe Goku vetëm me një gisht të tij arrin ti bllokoj çdo lëvizje që bën Trunks me shpatën e tij. Ai i tregon se dy android po vrasin dhe po e shkatërrojnë të gjithë botën e tij. Ai i tregon se në të ardhmen Goku vdes nga një virus i keq i zemrës, ndërsa të gjithë të tjerët vdesin nga dy androidët përbindësha. I vetëdijshëm për fuqinë që posedojnë androidët Goku iu tregon të gjithë Luftëtarëve Z se pas tri vitesh në ora 9:00, në pjesën jugore të Qytetit të Jugut, 9 milje nga vendi ku ndodhen një rrezik i ri e i madh do të iu kanosej. Dy androidët që do të paraqitën do të jenë shkatërrues dhe janë të krijuar nga vet mendja njerëzore. Duke u ushtruar me Pikolon dhe Gohanin ai nuk jep shenja të ndonjë sëmundje. Pas 3 vitesh, Luftëtarët Z takohen me androidët dhe Goku fillon luftën me Androidin #19. Duke bërë betejën me Androidin #19 ai merr virusin e zemrës gjë që bën që Goku të dështoj mirëpo shpëtohet nga Vexhita dhe dërgohet në vendqëndrim përkohësisht në shtëpinë e Mjeshtër Roshit, ku ndodhet edhe ilaçi i antivirusit që Trunksi ia kishte dhënë. Pas shërimit ai e kupton për #17, #18 dhe #16 janë aktivizuar dhe kjo shkaktoj që Goku të ushtrohet në Dhomën e Shpirtit dhe të Kohës me Gohanin. Gjatë stërvitjes së tij ai mundohet që të gradoj formën e tij të Super Sajanit dhe të shndërroi Gohanin në Super Sajan pasi që Goku e dinte se ai kishte një potencial të madh dhe do të ishte kyç për fitoren. Gohani shndërrohet në Super Sajan. Duke bërë stërvitjen merr një thirrje emergjente për një armik të ri Cell. Pasi që ai arrin formën e tij perfekte, ai vendos ta mund Gokun në një turne me emrin Loja e Cellit. Ai lufton me të gjitha forcat por del jashtë dhe e lejon Gohanin të luftoj. Humbja e shokëve dhe e familjes e bëjnë Gohanin të kthehet në një Super Sajan 2. Këtu dominon Gohani lehtë. Mirëpo Cell aktivizon vet-shpërthyesin ku Goku kryen sakrificën ultimatiume në shpëtim të shokëve dhe planetit Tokë. Ai e kap Cellin dhe se bashku teletransportohen për në planetin e Mbretit Kai ku eksplozioni e vrau Gokun. Celli në një qeliz e vetme e rigjeneron vetveten. Ai bëhet akoma edhe më i fuqishëm se më parë duke e përballuar Gohanin sërish. Ai i lëshoi një Kamehameha shkatërruese mirpo Cell ia del mbanë. Pastaj Goku nga ana e Botës së Përtejme i jep djalit të tij ndihmë duke bërë që Cell të shkatërrohet. Më pas Luftëtarë Z mundohen ta kthejnë në jetë mirëpo Goku nuk dëshiron duke menduar se është arsye e kërcënimit për Tokën. Atij i është lejuar që ta ketë trupin e tij dhe ta vazhdoj stërvitjen.

Saga e Buu - së

Në botën tjetër Goku stërvitet me Mbretin Kai dhe duke shpresuar se do të stërvitet nga Kai i Madh, Goku hyn në një turne të vogël me gara. Rivali i Mbretit Kai është Kai i Jugut i cili përfaqësohet nga Pikkon. Kur e merr vesh se çfarë force të vërtet përmban Goku, Pikkon vendos të stërvitet edhe më shumë. Në ditën e Turneut të Arteve Marciale ai kthehet në tokë që ti shoh të dashurit dhe djalin e tij të ri Goten. Gjatë turneut ai informohet se i keqi Magjistar Babidi i cili ishte një kërcënim i ri dhe i afërt po përpiqet të krijoj Legjendarin Majin Buu duke e liruar nga Vula e Babidit. Tek anija e Babidit ata ballafaqohen me ushtarët e e tij. Ata i mundin duke filluar nga Përbindëshi Adam dhe Daburën. Deri sa ballafaqohen me vetë Majin Buu. Babidi posedon edhe Vexhitën i cili përballet me Gokun përderisa Majin Buu pushonte i duhur për sasin masive të energjisë që vinte nga luftimi. Para se të përballnin Buu Vexhita shtiret si i lodhur dhe i jep Gokut goditje të pandjenja. Me tu zgjuar Goku e vlerëson situatën e llahtarshme dhe provon ta mësoj Goten dhe Trunks në Artin e Fusionit përpara se koha e tij në Tokë të mbaroj. Goku e balafaqson Buu dhe transformohet në Super Sajan 3. Energjia e konsumuar e transmisionit e kthen Gokun në Botën e Përtejme. Duke mësuar se Gohani është gjallë dhe duke u ushtruar në Planetin Kai ai teletransportohet atje menjëherë. Pasi që stërvitja merr fund Gohani kthehet të balla faqësohet me Buu mirpo humb sepse ai ka absorbuar Gotenksin dhe Pikolon. Rou Dai Kaioshin e transferon forcën jetës së Gohanit për ta shpëtuar atë dhe për ta ndihnuar Gohanin në betejë. Ai duke dashur ta bëjë fusionin Potara me të birin, Gohani absorbon me Buu. Në atë kohë vie Vexhita dhe këta dy fusionohen duke bërë një Super Luftëtar Vegetto.

Vegetto është i plotëfuqishëm mbi Buu. Kështu që ai absorbon me të për ti shpëtuar të tjerët. Natyra Mistike e Buu dhe fuqia e Vegetto mbrenda tij bënë që fusioni të ndahej përsëri në Goku dhe Vexhita. Ata luftojnë me mendjen e Buu deri sa Vexhita liron të absorbuarin Buu – në e Mirë dhe me këtë rast bëhet një transformim i pakontrolluar ku krijohet Buu Fëmija ( Forma origjinale e Buu – së). Goku dhe Vexhita ikin prej trupit të Buu dhe një çast më vonë Buu shkatërron Tokën. Goku, Vexhita, Dan Dan dhe Z. Satan teletransportohen dhe shpëtohen për në Planetin Kai nga Kaioshin. Buu përballet me dy Sajanët. Vexhita e pyet Dan Dan nese bën që Toka të rikthehet dhe Fuqia e Gokut dhe ta bëjnë një Super Spirit Bomb. Goku e bind Z.Satan të iu thotë Tokësorëve të iu jepin ca energji për Spirit Bomb. Ata ashtu veprojnë dhe Goku e hedh mbi Buu. Mirpo niveli i lartë i fuqisë së Buu i bënte ballë mirë derisa edhe dëshira e fundit u realizu ku kthehet fuqia e plotë e Gokut. Me shndërrim në Super Sajan ai i jep lamtumirë Buu duke bërë kështu që paqja në Univers të kthehet.


Filmat e Dragon Ball Z

Goku paraqitet në çdo film të Dragon Ball Z. Në “Zonën e Vdekjes” ai i zbulon fuqitë e fshehta të Gohanit dhe e mund Garlik Jr. Në “ Bota është e Fortë” ai i prish planet e shkencëtarit të çmendur për Pushtimin e Botës. Në filmin “Pema e Fuqisë” ai e mund Sajanin Tulles. Tek “Zotëri Slug” ai e mund namekianin Sllug. Te “Hakmarrja e Kullerit” dhe “Kthimi i Kullerit” ai e pengon dhe e mund vellaun e madh të Frizës. Te “Super Android 13” ai lufton Android 13, te Brulli “Super Sajani Legjendar” ai ndeshet me Super Sajanin legjendar Brullin, në “Boxhek i palidhuri”, “Brulli Ardhja e Dytë” dhe “Bio-Brulli” ai vëzhgon nga Bota e Përtejme ndërsa djemtë e tij luftojnë Boxhek dhe dy herë Brullin, në “Fusioni i Përsëritur” ai edhe Vexhita krijojnë Gogetën për shkatërrimin e përbindshit Janemba. Në fund te “Zemërimi i Dragoit” ai i jep fund përbindëshit Hirudegarn.


Format dhe transformimet

Si anëtarë i nderuar i racës Sajane dhe me stërvitje Goku ka mundësuar që të ketë aftësi të transformohet. Me transformimin e trupit ai i zmadhon aftësit e trupit dhe solemnet e mëparshme. Goku është i vetmi Sajan në tërë Dragon Ball që i arrin të gjitha transformimet e Sajanëve. Këto forma janë :

Ozaru (Majmun i Madh)

Kjo formë është e fuqishme dhe e pakontrollueshme, solemne dhe i karakterizon të gjithë sajanët. Ata shndërrohen në qenie të mëdha dhe fuqia i 10 fishohet. Ndryshe njihen si Majmunët e Mëdhenj. Goku qysh si fëmijë ishte i aftë të shndërrohej në Ozaru mirpo nuk ishte i madh sa një ndërtesë. Me kalimin e kohës ai u bë një Majmun aq i madh dhe i fuqishëm sa mund ta shkatërronte Tokën.


Super Sajan

Goku ishte i parë që prej 1000 vitesh që ia del të transformohet në Super Sajan. Kur Friza vrau Krulin dhe plagosi Pikolon dhe e kërcënoj Gohanin Goku u shndërrua në Super Sajan që ishte 50 herë më i fuqishëm se normalisht apo se para se të bëhej Super Sajan. Kjo të shton shpejtësinë dhe aftësitë në një nivel të lartë.


Super Sajan (Grada e Dytë)

Goku e arrin këtë forcë pas ushtrimit në Dhomën e Kohës dhe të Shpirtit tek kulla e Kamit. Kjo formë është më e vogël se Ultra Super Sajan. Përshkak të fuqisë së madhe ai vendosi të mos e përdor kurrë në betejë, por vetëm Super Sajanin e rregullt.


Ultra Super Sajan (Grada e Tretë)

Kjo formë paraqitet duke e bërë stërvitjen me Gohanin mirpo se preferon përshkak të sasisë së madhe të muskujve dhe problemeve difekte. Këtë e përdorin dhe Trunks me Vexhitën. Vexhitës i bëhet mjaft e dobishme por jo dhe e plotë efektshme. Kështu është edhe Fuqia e Plotë e Super Sajanit.


Fuqia e Plotë e Super Sajanit

Goku e zbulon sekretin për formën e plotë të Super Sajanit, në fillim e përdori kundër Cell. Kjo zbulohet në Dhomën e Shpirtit dhe të Kohës. Në këtë formë sajani nuk ndjen ndjenja fizike që fillon si Super Sajan mirpo qëndron për një kohë shumë të gjatë. Kjo formë në japonisht është quajtur edhe Super San Goku apo Super Goku.


Super Sajan 2

Kjo aftësi e Gokut lirohet tek Magjin Vexhita në Sagen e Buu –së. Nuk tregon se kur Goku e ka mësuar këtë formë mirpo mendohet ta ketë bërë në Botën e Përtejme. Pamja fizike nuk ndryshon përveqse shpejtësia, fuqia dhe shpirti energjik i luftës bëhen më të mëdha.

Super Sajan 3

Kjo është forma e fundit në Dragon Ball Z. Goku është i vetmi që mund ta bëj pa ndihmën e fusionit. Ndërsa këtë e bënë kundrejtë Magjin Buu –së. Kjo është më e fortë se Super Sajan 2, mirpo humbet forma kur i humb një sasi të konsiderueshme energjie për kot së koti. Vexhita nuk është i zoti të bëhet në këtë formë. Vexhita dhe të tjerët nuk janë të zot të ndërtojnë ki –në e tyre e ta shuajnë armikun.


Ozaru i Artë

Në Dragon Ball GT Goku i vogël i rikthehet bishti duke marr formën e Ozarus. Kështu bëhet i egër dhe i pamend. Super Sajani Ozaru me gëzof më të mirë të kaftë/zi. Kjo e lejon të ketë një nivel fuqisë edhe më të madh. Kur mbesa Pan i thërret vetëdijes së Gokut Fuqia e Ozarus transformohet në Super Sajan 4.


Super Sajan 4

Goku arrin këtë formë duke u përballur me Baby-Vexhita në Dragon Ball GT. Pasi shndërrohet në Ozaru të Artë u transformua në Super Sajan 4. Tkurrja e Ozarus bëri që të bëhej forma e rregullt dhe e rritur. Për të shndërruar në këtë formë nuk është e lehtë pasi që duhet të fitohet vetëdija nga forma e Ozarus e që pak veta mund ta bëjnë. Gokut i kthehet vetëdija vetëm kur për shkak të mbesës së tij Pan dhe dashurisë që ka për Tokën.


Fusionet

Goku është i aftë që të bëj bashkimin dhe shkrirjen e dy trupave dhe masë dhe fuqi të njejtë për të krijuar një luftëtar ultimatium. Ai zakonisht këto fusione i bënë me Vexhitën duke krijuar Luftëtar Ultimatium.


Vegito

Fusioni i krijuar i Gokut dhe Vexhitës me anë të Potara Fusionit ka krijuar Vegetton i cili është dashur të ishte luftëtari më i fortë në Dragon Ball Z. Ai ishte krijuar nga një plan dëshpërues nga Ruy Dai Kaioshin për të ndaluar Magjin Buu. Liria e Gokut dhe strategjia mendore e Vexhitës kanë krijuar që ky luftëtar të jetë pak arrogant mirpo i duhuri për të vrarë Magjin Buu. Vegetto e lufton në shumë mënyra Magjin Buu. Edhe pse fusioni duhet të ishte i qëndrueshëm ata u ndanë përsëri në stomakun e Buu –së.


Gogeta

Rezultatet e Fusionit të Kërcimit ishin përvetësuar nga Goku dhe Vexhita. Sikurse Potara Fusioni edhe ky fusion bën një ilusion përfekt të mendjeve dhe trupave ku krijohen edhe aftësi të reja. Nga ky lloj fusioni krijohet një luftëtar ultimatium akoma i padëgjuar. Ky fusion përdoret te filmi "Fusioni i përsëritur" ku duhet të luftojnë kundër Janembës.


Gogeta Super Sajan 4

Bashkimi i Super Sajan 4 Gokut dhe Super Sajan 4 Vexhitës si rezultat në Dragon Ball GT dha luftëtarinë më të fuqishëm në serinë e Dragonball. Ky ishte Gogeta Super Sajan 4. I shpejtë, i fuqishëm dhe me një shkrirje e përsosur e personaliteteve të Gokut dhe Vexhitës e bëjnë Gogetën 4 që me të drejtë ta mbaj emrin e Luftëtarit Ultimatium. Shkaku se fuqia e Gogetës 4 ishte kaq e madhe fusioni ndërpritet dhe zgjat vetëm 15 minuta.


Tekninat dhe aftësitë speciale

Bukujutsu (Fluturimi)

Kjo aftësi është për të fluturuar duke përdorur pakëz ki. Goku e kontrollon në mënyrë të thjeshtë dhe e kundërshton gravitetin duke e lejuar atë të fluturoj.


Jan Ken (Gërshëra, Letra dhe Guri)

Kjo është teknikë e hershme e përdorur nga Goku në Dragon Ball por shpejt zëvendësohet me Kamehameha. Jan Ken në teknikën e parë krijon gur dhe e gjuan me to. Me të dytën krijon gërshërë të cilët i drejtohen syve të armikut.


Kamehameha (Mënyra e shkatërrimit të breshkës)

Kamehameha është teknika dhe sulmi gati më i fuqishëm të cilin Goku e përdor në tërë serinë dhe e ka mësuar nga Mjeshtri Roshi. Kjo teknikë përformohet dhe bëhet tepër e fuqishme me vazhdimin e serisë. Goku perdor edhe tekniken 10x kamehameha kur është supersajan 1 dhe 4.


Kaio Ken (Grushti i mbretit Kai)

Kaio Ken (lit. do të thotë Grushti i Botërave). Kjo është një ndër teknikat më të pëlqyera të Gokut në tërë serinë e Dragon Ball. Kjo goditje i mundëson ti dyfishoj të gjitha fuqitë dhe aftësit duke përdor ki. Edhepse sulmi është i një energjie të madhe dhe shpërthyese ai është i rrezikshëm. Nëse ai e shumëfishon energjinë e trupit të tij ai mund ta vrasë edhe veten.


Genki Dama (Sfera e Energjisë)

Genki Dama (lit. do të thotë Bomba e Shpirtit). Ky është sulmi më i fuqishëm. Genki Dama merr energjinë nga çdo qenie e gjallë duke formuar një sferë të madhe energjie. Këtë teknikë e përdor kundër shumë armiqëve. Kjo teknikë mund të kryhet vetëm kur nuk është në formën e Super Sajanit. Kur e provon këtë te Androidi 13 atij i thithet e tërë energjia dhe lirohet menjëherë.


Ryu Ken (Grushti i Dragoit)

Kjo është teknika e parë dhe e vetme që Goku e ka krijuar vete. Ai e dërgon të gjithë energjine e tij në grusht dhe krijon një Shenlog sikurse Dragoi Hyjnor duke dalur përpara fëtyrës së armikut. Teknika përfundon kur Dragoi e shpon armikun dhe më pas e mbërthen apo e "han". Kjo teknikë në faktë sjellë dëme të mëdha.


Penetrate (Depërtimi)

Kjo është një teknikë e përdorur në serinë origjinale të Dragon Ball-itë. Goku e përdor si mjet të fundit që ta shkatërroj Mbretin e Djallit Pikolon duke lëshuar të gjithë energjinë në grushtin e tij i cili merr formën e Ozarus dhe depërton tej-për-tej gjoksit të Pikolos.


Shunkan Ido (Zhvendosje e Çastit)

Këtë teknikë Goku e mëson pas Betejes së Namekias ku dëshiron të ktheht në Tokë ai shkon në një planet të quajtur Jardrat. Me këtë teknikë ai në çast mund të zhvendoset në pozita të afërta dhe të largëta. I lëjon të shikoj vende shumë larg. Ai i vendos dy gishta në ballë dhe përqendrohet në vendin që dëshiron të shkoi.


Taiyoken (Reflektimi i Diellit)

Taiyoken (lit. do të thotë Grushti i Diellit). Kjo teknikë ia mëson Tien Shin Han i cili i thote që reflekset e energjisë së diellit të kthehen dhe bëjnë që armiku të jetë i trullosur.Armiku qendron pa shikim 5-10 sekonda.


Zanzoken (Shëmbëlltyrë e Pastajme)

Gjithashtu nga kjo rrjedh edhe Sulmin e Dyfisht të Hijeve. Kjo teknik është një ilusion i shpejtësisë që shkon tepër shpejt kjo mund të shkoj vetëm ca lëvizje më tutje.


Paraqitja në media

Dragon Ball

 • Dragon Power (The Mystery of Shenlong) (NES)
 • Dragon Ball: Daimaō Fukkatsu (NES)
 • Dragon Ball 3: Gokuuden (NES)
 • Dragon Ball: Advance Adventure (Game Boy Advance)

Dragon Ball Z

 • Super Butoden (SNES)
 • Dragon Ball Z: Super Butoden 2 (SNES)
 • Dragon Ball Z: Super Butoden 3 (SNES)
 • Dragon Ball Z: Buyuu Retsuden (Sega Megadrive)
 • Dragon Ball Z: Ultimate Battle 22 (Playstation)
 • Dragon Ball Z: Hyper Dimension (SNES)
 • Dragon Ball Z: Indainaru Dragon Ball Densetsu (Sega Saturn, Playstation)
 • Dragon Ball Z: Legendary Super Warriors (Game Boy Color)
 • Dragon Ball Z: The Legacy of Goku (Game Boy Advance)
 • Dragon Ball Z: Budokai (Playstation 2, GameCube)
 • Dragon Ball Z: Budokai 2 (Playstation 2, GameCube)
 • Dragon Ball Z: Taiketsu (Game Boy Advance)
 • Dragon Ball Z: The Legacy of Goku II (Game Boy Advance)
 • Dragon Ball Z: Budokai 3 (Playstation 2)
 • Dragon Ball Z: Buu's Fury (Game Boy Advance)
 • Dragon Ball Z: Super Sonic Warriors (Game Boy Advance)
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (Playstation 2)
 • Dragon Ball Z: Sagas (Playstation 2, Xbox, Gamecube)
 • Dragon Ball Z: Super Sonic Warriors 2 (Nintendo DS)
 • Jump Superstars (Nintendo DS)
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (PlayStation 2, Wii)
 • Jump Ultimate Stars (Nintendo DS)
 • Super Dragon Ball Z (PlayStation 2)
 • Battle Stadium D.O.N
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai (PSP)
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road (PSP)
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 (PlayStation 2, Wii)

Dragon Ball GT

 • Dragon Ball GT: Final Bout (Playstation)
 • Dragon Ball GT: Transformation (Game Boy Advance)

Në kulturën popullore

Goku vs Superman

thumb|210px|Fitorja e Gokut me Kamehameha ndaj Superman kulturën popullore është e njohur beteja e Gokut dhe Superman. Ka shumë ngjashmëri në mes Gokut dhe Supermanit. Kanë origjinë të ngjashme, aftësi të papara dhe super fuqi. Mirpo beteja përfundon me Fitoren e Gokut duke e mundur me Kamehameha Wave (Mënyra shkatërruese Kamehameha).

Goku mundet te fitoje me heret por syte e Superman nuk e lejojne por forca e tij ne SS3 e pergatit ate per nje Sulm mbi Superman duke bere Kamehameha Wave dhe duke shkatërruar Superman dhe Goku mbetet njeriu me i forte ne te gjitha filmat e animuar.

Goku vs Naruto

Ështëthumb|Sipas legjendës Goku duke u përleshur me Naruton e njohur edhe beteja në mes Gokut dhe Narutos si dy rival të denjë për fuqi të hatashme. Personazhet e Dragon Ball Z VS personazhet e Narutos akoma janë në diskutim për këto "përleshje".

Advertisement