Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

right

Mirë se Vini në Dragon Ball Wiki,
Shqip Dragon Ball enciklopedi ku gjithçka është në shqip.

Kjo wiki është e destinuar vetëm për Dragon Ball e gjitha në gjuhën shqipe.
Dragon Ball Wiki ka për detyrë që të mësojë më shumë për serinë Dragon Ball? Gjejeni në këtë Dragon Ball Wiki. Dëshironi më shumë për gjithë personazhet e serisë?
Dragon Ball Wiki ka gjithsejStandards, 209 artikuj kënaquni!

Figura:24px-Z Ball.svg.png Artikulli i së ardhmes për këtë muaj

left|224px Goku është përsonazhi kryesor dhe superheroi i Sferave të Dragoit duke përfshirë Sferat e Dragoit, Sferat e Dragoit Z dhe Sferat e Dragoit GT. Ai është i njohur si një përsonazh i gëzuar, energjik, i dashur, konkurrues, ha shumë, u beson shumë të tjerëve dhe arrinë ti bëj edhe ata të mirë. Goku ka flokë të zinj me maja-maja dhe sy të zi. Trupin fizikë e ka të përkryer sikurse i ati Bardock. Pajisjet e tij të zakonshme janë uniforma e arteve marciale me ngjyrë të kuqe-portokalltë me një kanatierë të kaltër, manshet, brez dhe këpucë. Në pjesën e përparme të uniformës ai i ka simbolet e ushtrimit të Mjeshtër Roshit, Mbretit Kai dhe pas Betejës me Frizen e ka simbolin e vet. Goku ishte lindur në Planetin Vexhita. Pas përplasjes në Tokë Goku bëhet nipi i adoptuar i Gjyshit Gohan. Goku gjatë gjithë kohës ka menduar se ai ishte braktisur nga prindërit e tij në mal dhe se më pas gjyshi e kishte gjetur, rritur dhe kujdesur për të. Megjithatë, babi biologjik i Goku është Bardock. Nëna e tij megjithatë nuk dihet. Ai gjithashtu e ka një vëlla më të madh të quajtur Raditz. Gruaja e tij është Kiki dhe ka dy djem: Gohanin dhe Goten. Në versionin e lojërave Budokai Tenkaichi është një alternativë tjetër se si Bardock e sheh si vizion Goku përderisa e mund Frizën. Fatkeqësisht ai nuk di shumë për Gokun sepse gjatë gjithë kohës ishte në luftë dhe nuk kishte kohë të kujdesej për djalin e tij të dytë. Në lojën Dragon Ball Z: Burst Limit, Goku takohet me babain e tij dhe madje ishte i panjohur për lidhjen që kishin. Në Drastic Piece shihen sesi Burdock dhe Goku fillojnë marrëdhëniet e tyre madje Goku e quan "baba". (Më shumë)

Figura:24px-Z Ball.svg.png Dragon Ball Kai

177px-DBKai2009
Dragon Ball Kai është rikthimi i serisë së famshme të Dragon Ball me një shkurtim më të madh të episodeve ,i cili po transmetohet në televizionin Japan Fuji TV. Kjo seri është rikthyer me një shkurtim të seriave dhe kualitet të lartë HD (High Definition) ose Definicion i lartë, shfaqet në madhësinë 16:9 në ekranin e madh,ka edhe një xhirim të ri të zërave dhe më të pastër. Seritë janë në shkurtuar nga 291 episode në Dragon Ball Z tani janë 100 episode në Dragon Ball Kai, rikthimi i vërtetë i mangave të Akira Toriamës (Krijuesit të Dragon Ball-it). Dragon Ball Kai vazhdon në Japonisht, dhe do vazhdon edhe në gjuhët e tjera nga fundi i verës. Nuk është e ditur a do të përkthehet në gjuhët e tjera por në Anglisht do të përkthehet.

Figura:24px-Z Ball.svg.png Thënja e javes

Vegeta self destructions
Kakarrot............Ku je.......... ~ Vexhita

Figura:24px-Z Ball.svg.png Më të rejat

 • Me 3 dhjetor 2009, Dragon Ball ka pasur ditëlindjen e 25-të! Manga e parë e Akira Toriyama e cila u krijua në Japoni në vitin 1984. Ja ku jemi këtu me ditëlindjen e 25-të të Dragon Ball-it, Urime Ditëlindja Dragon Ball!
 • Funimation (Kompania për prodhimin e D
  140px-Raging blast scree
  ragon Ball-it
  ) ka për ti liruar episodet e Dragon Ball-it në Amerikën Veriore me 10 shtator 2009.
 • Dragon Ball: Raging Blast një video lojë e cila është prodhuar nga kompania Spike për Playstation 3 e cila do dal në treg në shtator të 2009-es.
 • Dragon Ball Hakmarrja e Pikolos (Dragon Ball: Revenge of King Piccolo) prodhuar nga kompania Namco Bandai. Është e destinuar për lojën Wii. Kjo lojë doli në treg me 23 korrik 2009 në Japoni dhe në Amerikën Veriore dhe në Evropë.

Figura:24px-Z Ball.svg.png Administratorët

Nëse dëshironi të dini diçka më shumë! Doni të na sygjeroni ndonjë gjë? atëherë klikoni tek administratoret dhe ne do ju përgjigjemi


Figura:24px-Z Ball.svg.pngA e dini se...

 • A e dini se... Celli është i vetmi kundërshtarë të cilin nuk e mund Gokun.
 • A e dini se... Janë 25 stile të Kamehamehas.
 • A e dini se... Maxhin Buu është i vjetër 5 milion vjet.
 • A e dini se... Goku nuk është takuar kur me Dr.Geron në Dragon Ball vetëm kur ndeshet në Dragon Ball Z me të.
 • A e dini se... Gohani i së ardhmes është i vetmi Super Sajan.
 • A e dini se... Sfera e Energjisë (Spirit Bomb) është përdorur 8 herë në të gjithë serinë.
 • A e dini se... Në përkthimin Jess Discograpihic të përkthimit në gjuhën shqipe Vexhites i ndryshohen zërat
 • A e dini se... Përkthimi Jess Discographic i ka kaluar 21 episoda në fillim të serisë. Episodi i parë në origjinal quhet "Rivalet e Raditzit" kurse në shqip "Vdekja e Pikolos" kështu që i ka kaluar 21 episoda
 • A e dini se... Përkthimi Jess Discographic nuk e ka shfaqur episodin e fundit të Dragon Ball Z
 • A e dini se... Guku është shumë më i vogël se Bulma
 • A e dini se... Krulin është Tokësori më i fuqishëm në të gjithë Botën
 • A e dini se Emrat e Androidëve janë marrë sipas Dr.Geros si për shembull Dr.Gero është krijuesi i 19 i Androidit 19 kështu që janë marrë emrat sipas tij.
 • A e dini se Dr.Gero është krijuesi i fundit i të gjithë Androidëve që shfaqen në Dragon Ball Z

Figura:24px-Z Ball.svg.png Votimet e Wikis

pt:

Advertisement