Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Dr.Gero (Androidi #20)
250px-Dr.GeroNV

げろ
人造人間20号
Dr. Gero
Jinzōningen Nijugō
Emri në Anime Androidi #20
Emri në manga Androidi #20
Emrat Alternativa Jinzōningen #20
#20
Cyborg #20
Njeriu Artificial #20
#20
Njeriu Artificial Nr. 20
Doctor Gero
Paraqitet në Dragon Ball Z
Dragon Ball GT
Raca Njeri/Android
Familja Androidi 8
Androidi 13
Androidi 16
Androidi 14
Androidi 15
Androidi 17
Cell
Cell.Jr

(Androidi 20 げろ 人造人間20号 Jinzōningen Nijugō) është një shkencëtarë i mrekullueshëm që punon për Ushtrinë e Shiritit të Kuq. Ka vendosur që me çdo kusht ta vras Gokun (është kundërshtar i tij i përjetshëm). Ka krijuar shumë Njerëz Artificial (Android). Androidi 19 është edhe Androidi i fundit i krijuar nga Dr.Gero. Edhe shfaqja e tij në Dragon Ball Z bëhet me Androidin 19, kurse për Androidin 17 dhe Androidin 18 dhe Androidi 16 këta Android ishin me të vërtet mrekulli konsiderohen si Androidët më të fortë përveç Cellit.

Biografia[]

Dragon Ball[]

Në Dragoit Ball, shkencëtari Dr.Gero është kreu i Ushtrisë së Shiritit të Kuq, megjithëse ai kurrë nuk është parë në atë kohë. Ai ka krijuar androidët e parë në shërbim të Ushtrisë së Shiritit të Kuq. Pas Ushtrisë së Shiritit të Kuq Dr.Gero u mund nga Goku, dhe u fsheh. Ai fshihej në një zonë malore, të Veriut në veri të qytetit, ku ishte vendosur laboratorin e tij. Në këtë laborator, për të krijuar luftë përfundimtare luftë kundër makinave. Duke përdorur një pajisje tejet inteligjente ndjekjen e maskuar si një i dashur, ai ka studiuar Gokun dhe Tokën në laborator gjatë viteve të fundit.

Në anime,bëhet fjalë për një shkencëtarë Dr Flappe, i cili si duket asgjë nuk ka lidhje me Dr.Geron, është cilësuar si krijues i Androidit 8. Një shpjegim është i mundur që Dr.Flappe dhe Dr.Gero i kanë bërë androidët të dytë shkencëtarët së bashku, duke përfshirë më shumë gjasa se edhe Androidin 8 e kanë bërë ata të dy.

Dragon Ball Z[]

Goku kthehet në Tokë duke takuar një Super Sajan adoleshent me emrin Trunks i cili ka ardhur nga e ardhmja. thumb|left|200px|Dr.Gero si njeriAi u tregon se dy android po vrasin dhe po e shkatërrojnë të gjithë botën e tij. Ai i tregon se në të ardhmen Goku vdes nga një virus i keq i zemrës. Goku iu tregon të gjithë Luftëtarëve Z se pas tri vitesh një rrezik i ri e i madh do të iu kanosej. Duke u ushtruar me Pikolon dhe Gohanin ai nuk jep shenja të ndonjë sëmundje. Duke bërë betejën me Android #19 ai merr virusin e zemrës gjë që bën që Goku të dështoj mirpo shpëtohet nga Vexhita dhe dërgohet në vendqendrim të përkohëshem në shtëpin e Mjeshtër Roshit. Pas

thumb|Dr.Gero dhe Dr.Myuu shërimit ai e kupton për #17, #18 dhe #16 janë aktivizuar dhe kjo shkaktoj që Goku të ushtrohet në Dhomën e Shpirtit dhe të Kohës me Gohanin. Duke bërë stërvitjen merr një thirrje emergjente për një armik të ri Cell. Pasi që ai arrin formën e tij perfekte, ai vendos ta mund Gokun në një turne me emrin Loja e Cellit. Ai lufton me të gjitha forcat por del jashtë dhe e lejonë Gohanin të luftoj. Humbja e shokëve dhe e familjes e bëjnë Gohanin të kthehet në një Super Sajan 2. Ketu dominon Gohani lehtë.

Mirëpo Cell aktivizon vet-shpërthyesin i cili Goku e kap Cellin dhe se bashku teletransportohen për në planetin e Mbretit Kai ku eksplozioni e vrau Gokun. Celli në një qeli burgu e vetme e rigjeneron vetveten. Ai bëhet akoma edhe më i fuqishëm se më parë duke e përballuar Gohanin sërish. Ai i lëshoi një Kamehameha shkatërruese mirpo Cell ia del mbanë. Pastaj Goku nga ana e Botës së

Përtejme i jep djalit të tij ndihmë duke bërë që Cell të shkatërrohet. Më pas Luftëtarë Z mundohen ta kthejnë në jetë mirpo Goku nuk dëshiron duke menduar se është arsye e kërcënimit për Tokën. Atij i është lejuar që ta ketë trupin e tij dhe ta vazhdoj stërvitjen.

Dragon Ball GT[]

Dr.Gero është parë në Ferrin e serisë Dragon Ball së bashku me Dr.Myuu. Atje, ata punonin mbi një plan për të krijuar androidin e fundit i cili mund të shkatërrojë Gokun. Ata dolën me një plan për të kombinuar dy teknologjit e tyre dhe të marrin një Android të përsosur. Në fund bien dakord që Androidin 17 ta bëjnë Super Androidi 17 dhe ta mundin Gokun. Ata pastaj krijuan një vrimë që të mund të shkojnë në Tokë dhe të ikin prej Ferrit. Gjatë luftës me Sajanët, ai është tradhëtuar nga Dr Myuu cili komandoi Super 17 për të vrarë atë, duke çuar në vdekjen e tij paksa ironike.

Teknikat[]

 • Energji Sulmuese

Vdekjet[]

 • Në afatin kohor të pranishëm, 17 e shpërthen Dr Geron me dorën e tij.
 • Në afatin kohor të Cell-i e vret Geron
 • Në Trunksin e së ardhmesë #17 dhe #18 e vrasin Dr.Geron drejtë pasi ata janë të aktivizuar, pse ai nuk është shpjeguar se si. Si këtë afat kohor është i njëjtë si Cell të një afati kohor deri në këtë pikë, ai duhet të ketë vdekur në të njëjtën mënyrë të përmendura në pikën paraprake.
 • Në Dragoit Ball GT, Super 17 nis një valë të energjisë se shpërthimit dhe Dr.Gero vdes.

Zërat e Aktorëve[]

 • Dublimi Japonisht: Kouji Yada
 • Dublimi Ocean Group: Brian Dobson
 • Dublimi FUNimation: Kent Williams
 • Dublimi Gjerman: Gerhard Paul
 • Dublimi Italian: Oliviero Corbetta

Hollësira[]

 • Dr.Gero nuk është shfaqur asnjëherë në Dragon Ball.
 • Në Dublimin Jess Discograpic Dr.Gero shqiptohet Dr."Ger-oh"
 • Androidi 19 është Androidi i fundit i cili u prodhua nga Dr.Gero
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement