Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

thumb| Dandani ishte një djalë i vogël Namekian të cilin e shpëton Gohani dhe Krulin nga sulmi i Dodories në Planetin Namek.

Biografia[]

Si fillim Dandani shpëtohet nga Gohani dhe Krulin në planetin Namek. Pas shpërthimit të Namekut Namekianët kthehen në tokë dhe qëndrojnë për ca kohë. Pas ca kohësh ata me Sferat e Dragoit shprehin dëshiren për një tjetër Namek.

Në Sagën e Buu-së Pikolo dhe Kami bashkohen dhe zotin e tokës e zëvendëson Dandani i krijon edhe Sferat e reja të Dragoit

Dragon Ball GT[]

Dandani shfaqet edhe në Dragon Ball GT. Ai shihet në kullën e Kamit në episodin e parë bashkë me Z.Popo

Teknikat[]

Fluturimi - Me anë të kësaj teknike Dandani fluturon

Ri shërimi - Dandani ka fuqi të ri shërimit. thumb|Dandani i fusionuar me Gokun Vetetima e energjise. E perdor ne dbgt me Pikolon.

Fusionet[]

Goku dhe Dandani Fusionohen por jo në seri vetëm nga Fansa të shumtë janë bërë thashetheme.

Zërat e Aktorëve[]

  • Dublimi Japonisht: Tomiko Suzuki (Kid Dende (seritë në TV (vdekja e tij)), Hiromi Tsuru (Dndani fëmijë në Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3), dhe Hiro Yuuki (Dandani fëmijë dhe Dandani i rritur)
  • Dublimi Ocean: Paulina Gillis (Dandani fëmijë), Andrew Francis (Dandani adoleshent)
  • Dublimi i kompanis FUNimation : Ceyli Delgadillo (Dandani fëmijë (origjinal)), Laura Bailey (Dandani (fëmijë zëri i dytë)), Justin Cook (Dandani fëmijë dhe Dandani i rritur)
  • Dublimi Latino Amerikan: Irwin Daayán
Advertisement