Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Dabura
right|250pxダーブラ

Dābura

Emri në Anime Dabura
Emri në manga Dabura
Emrat Alternativa Maxhun Dabura
Mbreti i Djallit Dabura
Dourble
Debura
Paraqitet në Dragon Ball Z
Raca Demon
Familja Babidi (Mjeshtër)

Dabura (ダーブラ Dābura) është një sundimtar Demon. ekzistues për mijëra vjet, Dabura kontrollohet nga një Magjistar i cili quhet Babidi, bëhet krahu i djathtë i tij, dhe i shërben atij. Emri i tij është marrë nga fjala e famshme,abracadabra që do të thotë "gjuhë pa kuptim". [3]

Edhe ky si Mbreti Pikolo Ka të njëjtin nofkë Mbreti i Djallit.


Biografia[]

Mbërritja në Tokë[]

Dabura është së Pari është parë kur Goku, Gohan, Vexhita, Pikolo dhe Krulin kanë shkuar thumb|left|200px|Dabura i zemruarpër ti ndihmuar Kibitos dhe Kait Suprem Për tu mos ringjallur Përbindëshi i cili kishte tmerruar dikur Kain Suprem dhe të gjithë Racen e tij. Babidi dhe Dabura janë të vetëdijshëm për vendin e tyre të fshehur në disa male aty pranë, pasi merr një sasi masive të energjisë që të zgjojë Maxhin Buunë, Dabura është urdhëruar që ti vras të gjithë, por Kai Suprem dhe tre më të fortit Mbesin brenda anijes. Atëherë fillon lufta Dabura me një shpërthim të vetëm vret Kibiton, pastaj ai rikthehet nga krulin dhe Pikolo të cilët me një pështym i ngrin të gjithin, duke i kthyer në gurë, para se të tërhiqet në anije i paralajmëron Luftëtarët Z për rrezikun. thumb|Bulma Ki-Ki Videl Dhe Dabura Pasi që Babidi merr edhe Vexhitën në anën e tyre tani mendohet që të jetë më e lehtë. Për Gokun ishte shumë më e vështirë tani Pasi që ai pranoj që Dabura ishte shumë më i fortë se që mendonte Goku. Tani Goku duhet të ndeshej me Vexhitën (Vexhita refuzon për të vrarë Kain dhe më shumë, duke thënë se ata nuk janë interesant për të), Atëherë i duhet Daburës dhe Babidit për të Luftuar me ta. Ata ishin të tronditur nga Fuqia e Madhe e Vexhitës dhe e Daburës. Dhe rreziku u shtua edhe më shumë pasi që u zgjua dhe Maxhin Buu.

Shfaqja e Maxhin Buu-së[]

Kur Maxhin Buu del Dabura është i zhgënjyer i cili vërehet me të vërtet shumë. Ai fillon që ta mërzit Babidin dhe Babidi i jep urdhër Buu-së që ta vret Daburën. Atëherë Buu-ja fillon që ta kryej punën e vetë. E godet me grusht në fytyrë. Kurse më vonë e shndërron atë në çokollatë dhe e hanë, Kështu që aventurat e Daburës mbyllen këtu duke vazhduar aventurat në botën tjetër.

Mbreti Yemma ndëshkon Daburën në jetë e përtejme duke e dërguar në parajsë, sepse, duke qenë një demon, ai do të gëzojë Ferr-in. [7] Kjo është përmendja e tij të fundit në manga, edhe pse ai bën disa shfaqje më vonë në filmin anime.

Pas Vdekjes[]

Në anime, Dabura është parë në parajsë, duke u penduar për mëkatet e tij të mëparshme dhe, duke i kthyer ato në pendime. Ai është i shoqëruar nga Bulma, Ki-Ki dhe Videl. Këtu, ai është i konsumuar me gëzim dhe dashuri të cilët të gjithë gjenden pranë tij. Ai është parë më së fundit në parajsë me një kurorë me lule rreth kokës së tij rritet lule në një tufë lulesh duke u endur në parajsë.

Teknikat[]

 • Shpërthimi Ki
 • Materializim Magjikë
 • Dabura unleashes
 • Flaka e djallit (Honoo)
 • Një rrymë e zjarrit e cila është shtënë nga goja.
 • Teknika e shembëlltyres (Zanzôken)
 • Hell Stone (石化 唾, Sekikatsuba)
 • Telepati
 • Pështym me aftësi për të kthyer në gurë

Shfaqja në Video Lojëra[]

 • Dragon Ball Z: Super Butoden 3
 • Dragon Ball Z: Ultimate Battle 22
 • Dragon Ball Z: The Legend
 • Dragon Ball Z: Budokai 2
 • Dragon Ball Z: Budokai 3
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road
 • Dragon Ball Z: Infinite World
 • Dragon Ball  : Raging Blast 2
 • Dragon Ball Z: Buu's Fury
 • Dragon Ball Z: Super Sonic Warriors 2 (support type)
 • Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team

Zërat e Aktorëve[]

 • Dublimi i Japonisht: Ryuzaburo Otomo
 • Dublimi i kopmpanis Ocean Group: Scott McNeil
 • Dublimi i kompanis FUNimation : Rick Robertson
 • Dublimi Gjerman: Joerg Hengstler
Advertisement