Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Cell
right|250pxセル

Seru

Emri në Anime Cell
Emri në manga Cell
Emrat Alternativa #21
Androidi #21
Jinzōningen #21
Përbindëshi #21
Njeriu Artificial #21
Njeriu Artificial Nr. 21
Luftëtari Ultimatium
Z.Cell
Qenia Perfekte
Luftëtari Perfekt
Celula
Përbindëshi (Dublimin Shqip Jess Disscographic)
Paraqitet në Dragon Ball Z
Dragon Ball GT
Raca Android
Familja Dr. Gero (Krijuesi)
Cell.Jr (Të vegjlit e tij)
Androidi 17 (Vëllau)
Androidi 18 (Motra)
Goku (Kloni)
Gohan(Kloni)
Vexhita(Kloni)
Pikolo(Kloni)
Tien(Kloni)
Chautsu(Kloni)
Krulin(Kloni)
Jancha(Kloni)
Friza(Kloni)
Mbreti Cold(Kloni)
Napa(Kloni)
Raditz(Kloni)

Celli paraqitet tek seritë Dragon Ball Z, Dragon Ball GT. Ai kijohet nga Dr.Gero. Ndryshe quhet si Luftëtari Përfekt.# Dr. Gero (Creator)

Klonet e Cellit janë Cellët e rinj, Krijuesi Dr.Gero, Ka qelizat e Gokut, Gohanit, Vexhitës, Pikolos, Krulinit, Tienit, Jança, Friza, Mbreti Cold, Napa, Raditz. Konsiderohet si më i forti nga Androidët.

Emri[]

Emri i Cellit në emrin japonishë është Seru (セル). Emri në anime është Cell po ashtu edhe në manga Cell. Alternativa e tij është Jinzōningen #21. Kurse emrat e tjera janë: Android #21, Luftëtari Ultimatium dhe Z. Cell.

Personaliteti[]

Personaliteti i Cellit ndryshon në Sagë. Forma e pakryer (Forma e parë) Celli nuk e ka vetëbesimin e plot në vete. Ai merë energji prej njerëzve të zakonshëm që të bëhet më i fuqishëm. Evulimi i dytë (Semi-Formë Përfekte) i rritet vetëbesimi në vete deri sa vjen Vexhita duke i treguar fuqinë e tij. Kurse pas thithjes së androidit #18, #17 ai bëhet pothuajse i pamposhtur dhe arrin formën e tij të tretë (Formën Përfekte). Pastaj personaliteti i tij ndryshon duke u bërë më i qetë dhe vetëbesim në vete.


Pjesëmarrja në Saga[]

 • Imperfect Cell Saga
 • Perfect Cell Saga
 • Cell Games Saga

Qelizat e personave që ka Celli[]

Celli është i përbërë nga qelizat e Gokut, Gohanit, Pikolos, Napes, Raditzit, Vexhitës, Tienit, Krulinit, Jançes, Frizes dhe Mbretit Cold.Në formën e Parë (Të pakryerën) është më shumë si Pikolo. Kurse (Semi Forma Përfekte) është sikur Vexhita. Kurse forma e tretë (Forma Përfekte) i ngjan Sajanëve. Pasi që i thith Androidin #18 dhe Androidin #17 merë dhe qeliza të tjera që kanë të dy androidët. Tek saga e fundit Celli heq disa nga qelizat e veta duke krijuar Cellët e rinj. Celli së pari e takon Pikolon dhe i thotë se nuk do ndalet duke marrë energji. Bishti i tij është i formuar nga qelizat e Frizës. Dhe ka shumë ngjashmëri me Frizën Celli.

Format[]

E pa kryera[]

Forma origjinale e Cellit është krijuar nga Dr.Gero por shkatërrohet nga Krulin dhe Trunks.thumb|125px|Celli në laborator Kurse në të ardhme ai ishte ende tek anija e Trunks kështu që mund të kthehej në të tashmen.

Forma Larvë[]

Kur ndodhë diçka e pa zakontë Luftëtarët Z shohin një larvë të cilin shkojnë për ta shikuar. Trunks mbetet i shokuar sepse e sheh larvën e hequr të një insekti të madh i cili kishte ardhur me anijen e së ardhmes.

Imperfekt Cell[]

Imperfekt Cell bëhet kur thith Androidin #17

Historia[]

Cell është krijuar nga Dr.Gero(Doktor Gero).Ai përmban qelizat e disa nga karakteret e serive të mëparshme të Dragon Ball duke përfshirë Gokun,Pikolon etj.Si rezultat ai mund të përdorë teknikat si Kamehameha(shpërthim i fuqishëm i energjisë që mund ta përdor pasi që ka qelizat e Gokut).Cell'i evulohet tri herë.Në fillim ai evulohet nga një larvë në formën e tij të parë "Forma e pakryer" , pastaj ai evolohet në formën e tij të dytë "Semi-Formë Perfekte" dhe pastaj ai evolon në formën e tij të tretë dhe përfundimtare në "Formën Perfekte".Ai ka një bisht që e përdorë për të absorbuar energji nga të tjerët.Cell'it për tu evoluar i nevojiten Anroid#17 dhe Android#18 dhe në kohën ku gjendet ai,ai kupton se ata kanë vdekur kështuqë ai vret Trunks'in dhe e përdorë makinën e tij të kohës për të udhëtuar në të kaluarën.Cell'i absorbon Androidët dhe evolohet në formën e tij përfundimtare dhe pasi që Super Vexhita nuk mund ta mund Cell'in në formën përfundimtare Cell'i vendos që të mbaj një "Turne"(lloj gare) ku lufton kundër luftëtarëve të Tokës(Gokut,Vexhites,Trunksi,Krulini etj.) dhe i mund që të gjithë mirëpo për ta tërbuar Gohanin Cell'i krijon Cell Jr. të cilët i rrahin luftëtarët e Tokës pa mëshirë mirëpo përsëri Gohani nuk tërbohet derisa Cell ta shkatërroj Android#16.Pasi që Gohani tërbohet ai shndërrohet ne Super Saiyan 2 dhe e mund Cell'in pas një beteje te gjatë me teknikën Kamehameha.Cell'i shfaqet edhe në ferr në fillim të sagës së Majin Buu'së dhe në Dragon Ball GT.

Teknikat[]

 • Fluturimi- Një teknikë që e kanë shumica e luftëtarëve.

Bima e Vdekjes- Një dritë e kuqe laser . E marrë nga Friza. Shpërthim Energjie- Një tjetër teknikë e fuqishme. Kamehameha- Teknik e marrë nga Goku Teletransportimi Para se të shpërthej Celli në hapësirë kur Goku vendos ta sakrifikoj vetën. Celli e kopjon këtë lëvizje nga Goku, pra Teknik e marrë nga Goku. Solar Flare- Një dritë e madhe e cila ti verbon sytë për disa minuta. Teknik e marrë nga Tien. Special Beam Cannon- Energji e lëshuar nga majat e gishtërinjve të duarve e marrë nga Pikolo.

Paraqitjet në Dragon Ball GT[]

Paraqitet tek Saga e Super #17 .


Ai Dhe Friza Luftojn me Gokun deri sa doli Androidi #17.

Ne fund goku e mbyti Cellin Dhe Frizen me Maqine me bore.


By @ hackerz.

facebook.com/drhackeri QOM ADD , kush NuuK MeerR VeeSH OKEEJ ? NOW LETS Go :4

Pjesëmarrja në Lojra[]

 • Super Butôden 2
 • Dragon Ball Z: Hyper Dimension
 • Dragon Ball Z: Buyuu Retsuden
 • Dragon Ball Z: Luftëtari Legjendar
 • Dragon Ball Z: Collectible Lojë me letra
 • Dragon Ball Z: Luftëtari Super
 • Dragon Ball Z: Taiketsu
 • Dragon Ball Z: Luftëtari Super 2
 • Dragon Ball Z: Shin Budokai
 • Dragon Ball Z: Beteja Ultimatiume 22
 • Dragon Ball GT:Beteja e fundit
 • Dragon Ball Z: Budokai
 • Dragon Ball Z: Budokai 2
 • ragon Ball Z: Budokai 3
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 1
 • Super Dragon Ball Z
 • Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2
 • Dragon Ball Z: Sagat
 • Dragon Ball Z: Legjenda e Gokut II
 • Dragon Ball Z: E ardhmja e Buu
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement