Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement

Është një përsonazh i trilluar nga seria Dragon Ball Z. Ai jeton në planetin Vegeta dhe është Sajan sikur se Goku dhe kjo shpjegon që ai e ka djalë Gokun. thumb|Pamja origjinale e Bardockit.


Emri

Bardock në japonisht është Badduku. Por emri i këtij karakteri shënohet Badakku, Është ndryshuar do dhe da. Emri i tij origjinal është Barduck, por më shumë përdoret Bardock nga kompania FUNimanition. E cila e ka prodhuar filmin e animuar Dragon Ball, Dragon Ball Z dhe Dragon Ball GT

Biografia

Biografia e babait të Kakarotit ( Goku )dhe Radiksit. Bardocki është një Sajan i nivelit të ulët. Dhe shokët e tij janë Tora, Fasha, Shugesh dhe Burgos. Së bashku ata bëjnë një ekip në pesëshe dhe luftojnë duke shkatërruar planet e tjera me urdhër të Frizës ( apo në anglisht shqiptohet si Frieza ). Pasi e shkatërrojnë planeti Kanassan. Ata kapin një kujdestar të atij planetit, dhe ai kujdestar i tregon se Friza do ta shkatërroj Planetin Vegeta sepse frikësohet nga Super Sajani i cili lind çdo 1000 vjet. Ata nuk i besojnë dhe e vrasin, Bardockut në kokë i vinin ca parandjenja dhe disa fjalë që e tregonin të ardhmen. Ato fjalë flisnin për Kakarotin se si do të vazhdoj jeta e tij në tokë dhe si do të shkatërrohet planeti Vexhita. thumb|left|Bardocki flet me Torën Pas ca kohësh Tora Fasha Shuger Burgos shkojnë ne planeti Meat kurse Bardocki nuk është në dijeni për këtë ngjarje. Kur Bardocki e kupton se Tora Fasha Burgos dhe Shugesh kanë ikur ai niset menjëherë ne atë planet ku kanë shkuar ata. Kur mbërrin në ngjarje ai sheh shokët e tij të cilët ishin të rrëzuar për tokë dhe pa ndjenja. Ai dëgjon një zë nga drejtimi i Torës ai niset dhe e sheh Torën të rrëzuar në tokë, Tora i tregon se si Friza i ka dërguar në atë planet dhe i ka katandisur kështu (dhe aty ai vdes). Bardocki kthehet mbrapa dhe sheh se është i rrethuar nga disa armiq. Dueli i tyre ishte i ashpër deri sa ai plagoset nga Dodoria, Dodoria mendonte se ai kishte vdekur dhe shkoi për ti thënë lajmin Frizës. Kurse Bardocki ishte ngritur dhe po shkonte për ti paralajmëruar Sajanët e tjerë. Kur mbërriti atje askush nuk ia vuri rre.Atëherë ai e pa Frizën dhe shkoi të përballet dhe i lëshoi Final Spirit Cannon energy wave kurse Friza e iu kundërvu me një sferë të madhe (Supernova) të cilën e lëshoi mbi planet dhe aty u shkatërrua planeti me pothuajse të gjithë Sajanët. Dhe mendimet e Bardockit të fundit ishin që djali i tij Kakaroti ta merr hakun për Sajanët e vrarë dhe ta mund Frizën

Personaliteti

Personaliteti i Bardockit është i një Sajani të egër. Ai e pëlqen luftën dhe nuk e le veten që të bije poshtë nga personaliteti. Ai ballafaqohet madje edhe me luftëtarët e Frizës të cilët Sajanët e tjerë nuk do kishin guxim ti lufttonin Frizën sepse ai mendohej se ishte më i forti në gjithë universin. Ati nuk i bëhet vonë për djalin e tij Gokun sepse gjëja më e rëndësishme për të ishte lufta. Ai ishte shumë i inatosur pas asaj ngjarje qe ndodhi në planetin meat, Dhe ai e mori përgjigjen e fundit nga Tora. Herën e fundit që u takua Bardocku me Frizen dhe Bardocku e kishte një fytyrë më të egër. Kjo ndoshta sepse Planeti Vexhita po merte fund.

Transformimet dhe Sferat Energjike

Bardocki ka vetëm një transformim dhe transformimi i tij është Ozaro. Ai bëhet në një majmun, gjigant i cili shkatërron çdo gjë që ka rreth tij. Dhe me këtë formë Bardockut i dyfishohen energjitë.

Final Spirit Canon, këtë metodë Bardocki e përdor kundër Frizës.

Great Ape, Këtë transformim e bëjnë e gjithë rasa e Sajanëve shëndërohen me anë të Hënës në një majmun të madh.

Heat Phalanx, Këtë metodë e bënë në lojën për Playstation Burst limit.

Ki Blast, Kjo metodë ka pamjen e një sfere që aura e saj është e kaltër kurse sfera është e bardhë.

Zërat e Aktorëve

Në dublimin Japonisht - Masako Nozawa.

Në dublimin e kompanis Funimation - Paul Dobson.

Advertisement