Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Androidi 18
right|250px人造人間18号

Jinzōningen Jū Nachi

Emri në Anime Andoidi 17
Emrat Alternativa #18.

Njeriu Artificial 18. C18.

Paraqitet në

Error: Must specify an image in the first line.

Error: Must specify an image in the first line.

Raca Andoid
Data e Lindjës Dr. Gero.

Androidi 18 (人造人間18号, Jinzōningen Jū Hachi) është personazh i trilluar i serisë Dragon Ball Ai e bën paraqitjen e parë në mangat e Dragon Ball-it në kapitullin e 155-të "The Androids Awake!" data 10 mars 1992. Kurse në serinë Dragon Ball Z e bënë paraqitjen e parë me në episodin e 133-të "Nightmare Comes True" (Mankthet bëhen të vërteta) dhe për herë të parë shfaqet me 10 prill 1992. Ishte i krijuar nga Dr.Gero për të vrarë Gokun dhe është në Ushtrinë e Shiritit të Kuq. Androidi 17 dhe #18 janë shkaktarët e krijimit të Androidit 16 Më vonë Dr.Gero vrahet nga Androidi 17

Biografia[]

Androidi 18 është një personazh i trilluar gjysmë njeri gjysmë Android i cili është i programuar kundër Luftëtarëve Z. Në njëfarë mënyre është shumë i ngjajshëm me Androidin 17 (vetëm se ai është me flokë të zeza.)adoleshentët të cilët ishin arratisur nga Gero për të kryer eksperimente, duke rezultuar në transformimin e tyre në Super Android. Gero i kishte bërë Androidin 17 dhe 18 "të përbërë nga substancat organike mbushur pas qelizave të njeriut".

Fillimisht një anarkist i pamatur, 17 më pas zbulon veten të jetë pak më shumë se një rebel pa arsye. Kur ai është ringjallur nga Shenron shkak të rivendosur një dëshirë që të jenë të ringjallur nga thithja e Cellit dhe të gjitha viktimat dhe dëmet të shkaktuara gjatë Lojës së Cellit, Androidi 17 vazhdon të jetojë një jetë të paqes në terr. Megjithatë, ai paraqitet në Dragon Ball GT kur shkencëtarët Gero dhe Myuu fillojnë për ta riparuar atë dhe ai është bashkuar përfundimisht me Ferrin luftarakë 17. Krejt kundër Androidit 18 Por edhe pa aftësinë për të mbajtur mendjen e tij, 17 ende disa ekspozitave e ndjeshmërisë së tij nuk i di, veçanërisht drejt motrës së tij binjake. Kjo është në kontrast të tij alternative nga vetë Trunksi i së ardhmes. Ndërsa Androidi 18 rikthehet në një luftëtarë Z.

Androidi 18 lufton në një luftë të kotë kundër Cellit në formën e pakryer të mbroj identitetin e tij dhe krenaria e tij por kot. Edhe pse është e supozuar pak më jo i fuqishëm se Androidi 17.

Androidi 18 dhe Krulin[]

thumb|left|Androidi 18 duke e puthur Krulinin |200pxKur Androidi 18 e takon për herë të parë Krulinin menjherë i dërgon një puthje kjo bën që Androidi 18 të bie në dashuri në të. Goku. thumb|180px|Androidi 18 në Sagën e CellitGjatë një takimi të papritur në një rrugë e madhe, pasi ajo dhe vëllai i saj janë gati ti vrasin Luftëtarët Z,Androidi 18 e puth Krulinin duke e tmerruar atë në faqe pasi ai përpiqet të bindë ata për të hequr dorë nga kërkimi i tyre për Gokun. Kjo është kur Krulin kur fillon të bjerë në dashuri me atë Pasi që mbërrin Celli, Krulin refuzon të angazhohet për ta shkatërruar Androidin me pasjisjen për shkatërrimin e Androidëve.

Kjo mund që të rezultojë në Cellin për tu përkryer por për tu përbërë i nevojitet Androidi 18 i gjallë . Për shkak të kësaj, Semi-Perfect Cell përfundimisht përthith atë dhe e arrin fuqinë e tij të fundit. Në fund të fundit pas shkatërimit të Cellit. Ajo ngjallet prapë me anë të Sferave të Dragoit dhe duke e bërë me organizëm njeriu të gjitha këto falë Krulinit.

Në Turneun e Arteve Marciale gjatë Turneut Botëror saga, Krulin merrë mendimin e Gokut të cilin i kishte thënë se Androidi 18 është një Android i pastër dhe nuk mundet për të pasur familje, duke shpjeguar se 18 fillimisht ishte njeri Android 18. Por duhet përmendur se Androidi 18 është shndërruar në njeri nga Krulin dhe mund të martohen. (pas shumë përpjekjesh Androidi 18 martohet me të. Krulin tani ka një familje që ka ëndërruar gjithmonë. Ka një vajzë me emrin Marron të cilen e duan shumë ngjan shumë me Krulinin dhe i ka flokët e verdha.

Afati Kohor i së Ardhmes[]

Në shfaqjen e saj të parë në Dragon Ball GT, Android 18 është një shërbyes i Babyt. Gjatë betejës midis Goku Super Sajan 4 dhe Baby Vegeta, ajo, Krulin, janë të kapur në shkatërrimin e qytetit nga djalli Super Baby's Galick Gun. Megjithatë, të gjithë prej tyre duket se kanë shmangur shpërthimin.thumb|200px|Androidi 18 në të ardhmen

18 duket më vonë në qytet me familjen e saj, deri sa Androidi 17 sulmon. #17 përpjeket për kontrollimin e saj, megjithatë Krulin ndërhyn, duke vënë në dukje se 18 tani është i martuar dhe ka një fëmijë. Ai gjithashtu kujton se Android 17 vrau Dr.Geron. 17, rimerr kontrollin e tij dhe, duke i thënë asaj për të vrarë Krulinin. Krulin pas vdekjes së Android 18 sjell përsëri në realitetin e saj për të shkaktuar sulmin e saj të vëllait. thumb|left|Androidi 18 dhe Z.Satan gjatë TurneutDuke parë atë që ai të bënte.Pas "vdekjes" së Krulinit Androidi 18 shpërthen dhe fillon që bashkë me Gokun ta mundin deri sa Androidi 17 vdes .Dragon Ball GT vetë nuk ishte i bazuar në punën e seri themeluesit Akira Toriyama, por Dragon Ball GT është e prodhuar nga kompania Funimation e cila punë nuk ishte edhe aq sa kishin pritur Fansat.

Bashkimi me Luftëtarët Z[]

Më vonë në seri, Android 18 përballet kundër z. Satan në Turneun e Arteve Marciale. Nuk është e interesuar në vëmendjen që bëhet turneu kampion (dhe përveç kësaj,është mbizotëruese mbi Satan, i cili Qyteti i Satanit janë përgjithësisht nën përshtypjen është më e fuqishme ushtarake artisti të gjallë), #18 Z. Tani Androidi 18 i lejon një afat Z. Satan që ti dorëzoj ca para. Që nga Saga e Kid Buu-së Androidi 18 bëhet një Luftëtarë Z.

Teknikat[]

 • Disku shkatërrues
 • Mbrojtës Androidësh
 • Sulm energjie
 • Energjia e ime
 • Fluturimi
 • Fuqi Blitz

Fuqia[]

Androidi 18 e shfaq fuqinë e saj tek Luftëtarët Z, Në Dragon Ball GT kur kontrollohet me babyn. Ndeshja me Androidin 17 dhe Super 17. Ndeshje gjatë Turneut. Ndeshje me Cellin. Shkatërimin e Dyqaneve,Shtëpive,Banesave etj.

Paraqitjet në filma[]

thumb|#18 gjatë filmit, Yo! Son Goku dhe shokët e tij janë rikthyer

 • The History of Trunks (Historia e Trunksit)
 • Dragon Ball Z: Atsumare! Gokū Wārudo
 • Super Android 13
 • Bio-Broly
 • Yo! Son Goku and His Friends Return!! (Yo! Son Goku dhe shokët e tij janë rikthyer!!)

Paraqitjet e tjera[]

Androidi 18 paraqitet në Video Lojrat e tjera si: Super Butōden.Buyū Retsuden, Super Butōden 3, Ultimate Battle 22, Dragon Ball Z 2: Super Battle, Legendary Super Warriors,Budokai series, Supersonic Warriors, Budokai Tenkaichi series, Supersonic Warriors 2, Super Dragon Ball Z, Burst Limitt Infinite World.

Zerat e Aktorëve[]

 • Dub Japonisht : Miki Itō
 • Dub Ocean Group : Enuka Okuma
 • Dub Funimation : Meredith McCoy
 • Dub Latino Amerikane : Cristina Camargo
 • Dub Spanjolisht : Ana Fernandez
 • Dub Catalan : Pilar Morales
 • Dub Gjermanisht : Diana Borgwardt
 • Dub Italisht : Debora Magnaghi

Hollësira[]

 • Androidi 18 është gruaja më e fuqishme.
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement