Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Androdi 16
right|250px人造人間16号

Jinzōningen Jū Roku

Emri në Anime Androidi 16
Emrat Alternativa #16

Njeriu Artificial 16

Paraqitet në
Raca Android
Familja Dr.Gero

Androidi 16 (人造人間16号, Jinzōningen Jū Roku) është personazh i trilluar i serisë të Dragon Ball Z. I cili për herë të parë u shfaq në 8 Prill 1992. Ai e bëri paraqitjen e parë në manga me Androidin 17, #18. Në kapitullin e 350 zë Manges Doktor Gero e krijon Androidin 16 për të vrarë Gokun. Androidi 16 është i programuar për të vrarë Gokun dhe është pjesëtar i Ushtrisë së Shiritit të Kuq. Androidi 16 është më shumë i shoqëruar (kalon kohë më shumë) me Androidin 16 dhe Androidin 17. Androidi 16 është shumë i ndijshëm ndaj natyrës.

Biografia[]

thumb|left|Androidi 16 në Reze XAndroidi 16 është androidi i parafundit është projektuar nga Dr.Gero të jetë krijuar ekskluzivisht nga teknologjia sintetike (edhe pse në secilin afat kohor alternativ është i fundit që do të krijohet me këtë metodë, si Androidi 19 ekziston vetëm në serinë (mainstream timeline).

Ka 16 Programime ende duhet të përfundohet, dhe si i tillë Gero nuk dëshiron të aktivizon atë në frikë se "[ai mund të shkatërron androidin 17 dhe 18]. Në "Goku's Assassin", Dr.Gero edhe shkon aq larg sa të pagëzoj Androidin 16 me një prototip. Perspektiva e tij u ka gjasa sjelljen paqësore në vetvete, shpesh bashkë veprojmë me natyrën dhe jo në përputhje me urdhrat e Geros, duke e bërë atë të ngjashme me Androidin 8. Në kursin për shkak se kishte disa të vërteta nga Dr Gero. Sigurisht edhe Celli ndërhyn në këtë lëmsh.

Çdo afat kohor për alternativen kryesor të një fakti se dëshmisë së Androidit 16 dhe nuk do të thotë që do të aktivizohet, si me Trunksin e së Ardhmes. Androidi 16 ka një tjetër anë sepse ka një anë pozitive për natyrën (ose ai mund të kishte qenë i shkatërruar nga të dy prej tyre ose e majta e tyre, sepse ata kanë lënduar apo për shkak të planetit Goku u vra nga një virus në zemër.) Edhe pse, prodhimi i tij mund të ketë qenë i ndalur për shkak se Goku ishte nën ndikim të vdekjes. thumb|Profili i Androidit 16 (Koka e tij)Në rrjedhë afati kohor, Androidi 18 në Androidin 16 kureshtja e shpie atë të aktivizon gjigantin, dhe të mos përputhet me Geron ashpër që e ndalon nga ajo dhe e bënë Androidin 16 për të vrarë 17 të çojnë atë. Trunksi përpjeket për të shkatërruar androidët me një shpërthim Ki-je e para me aktivizimin e Androidit 16, megjithatë kjo nuk ka efekt mbi të dhe kështu Androidi 16 është krijuar. Të tretë procedojnë për të udhëtuar në kërkim të Gokut, të cilin ata janë të programuar për të vrarë.

Kur Vexhita Super Sajan sulmon, 17 dhe 18 përgjërohen me 16 deri në hapat e luftës, të interesuar për të parë atë në aksion (qëllimi i tyre kryesor për aktivizimin e tij në vendin e parë). Androidi 16 megjithatë refuzon ta lufton atë, duke shkaktuar kështu që Androidi 18 del vullnetar. Kur Trunksi i së ardhmes, Krulin, Pikolo dhe Tien Shin Han të arrijnë forcën e Vexhitës, Androidi 17 shpresonë që të merr mundësinë për të pyetur nëse do të bashkohet me #16 për të luftuar, pse ai fillimisht si #16 e merr edhe një herë të mos shpërthej. Në përfundim të takohen, e cila ka dhënë të gjithë paaftësinë që Krulin përveç që është i kursyer në mënyrë që ai mund të shohë të tjerët shëruar nga Fara Zenzu, është zbuluar se ka qenë më #16 që dëshironte të synonte për të vëzhguar afër shpendët.

Në fillim ballafaqohen me kohën e pakryer për ta shkatërruar Cell-in, Androidi 16 arrin të shqyej bishtin e tij, me shpresë për të parandaluar përdorimin e tij për të absorbuar androidët 17 dhe 18. Nuk është e papërkryer Cell e rrit prapë bishtin e tij.Androidi 16 realizon dëshpërimin për të luftuar, dhe vendpushime të diskutueshme për të duke përdorur teknikën e tij më të fuqishme, Blasters Fire!. Duke bërë kështu që Cell dhe gjysma e tij të heq krahun e tij. [[Figura:250px-A163.jpg|thumb|left|Koka e Androidit 16 kurr Z.Satan e gjuan atë tek këmbët e Gohanit]] Gjatë luftës midis Super Sajan Vexhitës dhe Cell Semi-Perfect formë, Cell përthith Androidin 18,duke bërë arritjen në formën e Perfect Cell, dhe udhëheqjen e tij të largohen nga skena menjëherë pas. Pas largimit të Cell pasi i mundi të dyja dhe Vexhitën Ultra Super Sajan Trunksi i së ardhmes, Krulin merr Android 16 në kapsulë Corporation dhe ia dorëzon Bulmës për tija riparuar. Gjatë këtyre riparimeve, Bulma zbulon një bombë implanted brenda Android 16, ndoshta me qëllim që Dr.Gero do ta përdoret kundër Gokut. Bulma e heq këtë bombë nga trupi i Androidit 16-et.

Më vonë gjatë Lojës së Cell-it , Android 16 shkon prapa Perfekt Cell-it, (nuk e kishte mendjen sepse ishte i hutuar nga sulmet e tij mbi Gohanin), me qëllim që të shpërthej sipas tij, i pavetëdijshëm se Bulma ka larguar bombën ndërsa ajo ka riparuar atë.Cell i shpëton dhe shpërthimit të tij. Z. Satan bindët për të hedhur Kokën e Androidit 16 tek këmbët e Gohanit. Me disa fjalë të dhimbshme Androidi 16 bën që Gohani të shkojë në formën e tij të dytë. Kjo bën që Androidi 16 të paraqitet vetëm në Dragon Ball Z

Teknikat[]

  • Shpërthim zjarri
  • Sulm energjie
  • Fluturimi
  • Sulm nga Ferri
  • Fuqia e androidit (vëthi)

Zërat e Aktorëve[]

  • Dublimi Japonisht: Hikaru Midorikawa
  • Dublimi i kompanisë Funimation: Jeremy Inman

Hollësira[]

  • Androidi 16 është shumë i ngjashëm me Rikumin vetëm Rikumi ka flokë më të mëdhenj.
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement