Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Andoidi 14
right|250pxO人造人間14号

Jinzōningen Jū Yon

Emrat Alternativa Njeriu Artificial 14
Paraqitet në
Raca Android
Familja

Androidi 14 (人造人間14号, Jinzōningen Jū Yon) është personazh i trilluar i serisë Dragon Ball. Ai e bën paraqitjen e parë në vitin 1992 në filmin e Adnroidit 13. Krijuesi i tij është Dr.Gero, u krijua për të vrarë Gokun. Bën pjesë në ushtrinë e shiritit të kuq.

Biografia[]

Parapaskenat[]

Android 14 është përfunduar nga Dr.Gero i vetëdijshëm super kompjuter së bashku me Android 15. Të dy të përcaktuar për Qyteti i portokallit yll ku ata sulmojnë një restorant Goku dhe familja e tij është në mesin e ngjarjes, në një përpjekje për të vrarë Gokun. Pas shpëtimit në afërsi të restorant,ndodh një beteje e shkurtër në mes të androidëve Gokut dhe Trunksit e së ardhmës. Androidët ndjeken nga Gohan dhe Krulin.

Derisa 14 dhe 15 janë duke marrë armët kundër Gokut dhe Trunksit e së ardhmes, një e treta e android arrinë në skenën Androidi 13, i cili u krye nga Dr Gero dhe u super kompletua më vonë me androidin 14 dhe 15. Pas mbërritjes së tij në vendngjarje, aty janë Androidi 13, Goku, Vexhita dhe duke lënë Trunksin të lufton kundër 14 dhe 15, i cili menjëherë pas Pikolos ndërhyn për të ndihmuar Gokun. Në fund të fundit, Android 14 është shkatërruar nga Trunksi i transformuar në Super Sajan me prerje në feta atë. Kurse Androidin 15 u shkatërrua nga Vexhita Super Sajan 1.

Teknikat[]

  • Fluturimi
  • Sulm me energji

Zërat në pëkthime[]

  • Dublimi Japonisht: Hisao Egawa
  • Dublimi i kompanisë Funimation: Chris Rager
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement