Sferat e Dragoit Wiki
Advertisement
Androidi 13
right|250px人造人間13号

Jinzōningen Jū San

Emri në Anime Androidi 13
Emri në manga #13
Emrat Alternativa
  • Super Androidi 13
  • Trembedhjetshi
Paraqitet në
Raca Derr
Data e Lindjës 740

Android 13 (人造人間13号, Jinzōningen Jū San) është personazh i trilluar i serisë Dragon Ball. Personazh i krijuar nga Dr.Gero bënë pjesë në Ushtrinë e Shiritit të Kuq. Paraqitet në Dragon Ball Z dhe në Dragon Ball GT. Në Dragon Ball Z paraqitet në Sagën e Androidëve. Androidi 13 ka edhe një shndërrim tjetër që quhet Super Androidi 13. Ai ka një fuqi shumë të madhe të cilën e përdor Kundër Luftëtarëve Z. Bën pjesë në Racën e Androidëve, Familja e tij është vetëm Dr.Gero (Krijuesi i tij). Androidi 13 është një ndër Androidët më të fortë transformimi i dytë sigurisht që është më i fortë por edhe pamja i ndryshon. Flokët i ka të gjata dhe të ngrira lart dhe shumë muskuloz.

Biografia[]

Krijimi i një androidi tjetër[]

Ka edhe një krijim të një androidi tjetër i cili është Super Androidi 13 Super Androidi 13 është një android i cili ka një forcë më të madhe se ai në formën e tij normale. I krijuar nga Dr.Gero për shkatërrimin e të gjithë Luftëtarëve Z.

Paraqitjet e tjera[]

Androidi 13 paraqitet edhe në lojërat e tjera si Dragon Ball Budukai Tenkaichi 2. Edhe në video lojëra si të gjitha lojërat e Budukait. Paraqitet në disa lojëra edhe si Androidi Super 13.

Teknikat[]

  • Mbrojtës Androidi-E përdorë për tu mbrojtur nga sulme të ndryshme i përdorë edhe në video lojëra për Sferat e Dragoit.
  • Sulm Energjie-Teknika më e fortë e bashkëpunimit të valëve energjike.
  • Fluturimi-Fluturon duke e përdorur Ki-në.
  • S.S. Vdekje-Androidi 1 e përdorë këtë teknikë në Budukai Tenkaichi 2.
  • Valë Super Eksplozivi-Një shpërthim shumë i madh energjie.
Androidët
Përsonazhet e Adnroidëve Androidi 8Androidi 13Androidi 14Androidi 15Androidi 16Androidi 17Androidi 18Androidi 19CellDr. Gero
Advertisement